Recente modificari ale normelor de aplicare a Codului Fiscal

Magazin Salajean 27 ianuarie 2012 0

Recente modificari ale normelor de aplicare a Codului FiscalGuvernul a aprobat unele modificari ale normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal, aducand o serie de clarificari in aplicarea reglementarilor Codului Fiscal in ceea ce priveste impozitul pe profit, impozitul pe venit, TVA, accize, impozite si taxe locale si contributii sociale obligatorii. Astfel, in ceea ce priveste impozitul pe venit, Hotararea adoptata de Guvern cuprinde, printre altele, clarificari in cazul veniturilor din salarii. Mai precis, sunt clarificate prevederile privind includerea in cheltuielile de delegare si detasare a celor acordate pentru transport, cazare si a indemnizatiei corespunzatoare, in conditiile prevazute de lege sau in contractul de munca aplicabil.

Hotararea adoptata de Guvern aduce cateva clarificari si in privinta contributiilor sociale obligatorii. Astfel, noile reglementari mentioneaza ca veniturile care compun baza de calcul a contributiilor sociale s-au detaliat si s-au adaptat la terminologia actuala. De exemplu, in categoria administratorilor societatilor comerciale se includ: administratorii, membrii consiliului de administratie, ai consiliului de supraveghere si ai comitetului consultativ, precum si reprezentantii statului sau reprezentantii membrilor consiliului de administratie fie in adunarea generala a actionarilor, fie in consiliul de administratie.

De asemenea, s-au enumerat toate veniturile exceptate de la plata contributiei datorata de angajat sau angajator, pentru a oferi o imagine mai clara contribuabilului asupra veniturilor care nu se cuprind in baza de calcul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »