RAR va bloca în trafic maşinile cu probleme tehnice grave

Andreea Vilcovschi 5 aprilie 2013 0
RAR va bloca în trafic maşinile cu probleme tehnice grave

Registrul Auto Român a implementat un program prin care poate bloca în timp real utilizarea în trafic a autovehiculelor cu probleme tehnice grave şi care ar putea pune în pericol siguranţa participanţilor la trafic.
Potrivit lui Răzvan Guşet, directorul RAR Sălaj, prin această aplicaţie informatică on-line “se realizează înregistrarea instant în bazele de date ale Registrului, a raportului de control tehnic în trafic, precum şi tipărirea acestuia la momentul controlului, prin utilizarea imprimatelor cu care au fost dotate laboratoarele destinate acestei activităţi”.
În plus, pot fi realizate pe loc căutări în bazele de date ale RAR, astfel încât pentru fiecare vehicul supus controlului să fie disponibile în orice moment toate informaţiile concludente cu privire la caracteristicile tehnice menţionate în Cartea de identitate (CIV), la inspecţiile tehnice periodice (ITP) efectuate, dar şi la precentele controlae tehnice în trafic la care a fost supus.
Suplimentar, vor fi înregistrate, în timp real, toate măsurile aplicate în urma rezultatelor controlului, respectiv reţinerea certificatului de înmatriculare, reţinerea permisului de conducere, imobilizarea autovehiculului şi/sau anularea ITP. Atunci când se impune, vehiculele vor f blocate automat în bazele de date ale RAR până la remedierea defecţiunilor constatate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »