Procesul dintre Directia Muncii si Sindicatul de la Tenaris se va judeca la Cluj

Magazin Salajean 17 august 2007 0

Procesul dintre Directia Muncii si Sindicatul de la Tenaris se va judeca la Cluj

Directorul Directiei de Munca si Protectie Sociala (DMPS) Salaj, Matolcsi Elisabeta, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca noul termen de judecata in procesul cu Sindicatul Metalurgistul din cadrul SC Tenaris-Silcotub SA Zalau a fost stabilit pentru 18 octombrie, Curtea de Apel Cluj urmand sa analizeze recursul inaintat de DMPS impotriva sentitei civile pronuntate de catre Tribunalul Salaj in 17 mai 2007.

Prin sentinta respectiva, actiunea sindicalistilor a fost admisa partial, iar noi am fost obligati de instanta judecatoreasca sa parcurgem fazele legale ale concilierii conflictului de interese. Cu toate acestea, cererea Sidicatului privind plata unor daune interese nu a fost acceptata, intrucat reclamantul nu a putut dovedi suferirea unui prejudiciu material si plata cheltuielilor de judecata. Impotriva sentintei pronuntate de Tribunalul Salaj, DMPS Salaj a formulat recurs, urmand ca primul termen de judecata a acestuia sa aiba loc la Curtea de Apel Cluj in data de 18 octombrie 2007, a declarat Matolcsi Elisabeta.

Acesta a mai spus ca DMPS Salaj a informat Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de sanse asupra acestei situatii inca din momentul sesizarii cu cererea de conciliere adresata de catre Sindicat, iar pozitia autoritatilor centrale a fost aceeasi cu cea exprimata de institutia salajeana.

Reamintim ca DMPS Salaj a refuzat inregistrarea conflictului de interese pe care Sindicatul Metalurgistul a vrut sa-l declanseze in primavara invocand legea amintita anterior care spune ca este interzisa declansarea acestor conflicte pe perioada de valabilitate a unui contract colectiv de munca valabil incheiat. In situatia de fata, SC Tenaris-Silcotub SA Zalau are un asemenea contract incheiat in februarie 2006 si valabil pe o perioada de 4 ani. Negocierile anuale obligatorii au inceput in 2 februarie 2007 si s-au desfasurat pe parcursul a sapte intalniri, cand Sindicatul s-a retras din negocieri pe motiv ca unitatea nu accepta revendicarile formulate de asociati. Negocierile s-au finalizat in 12 aprilie 2007, odata cu semnarea actului aditional la contractul colectiv de munca prin care partile au cazut de acord asupra revendicarilor ramase nesolutionate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »