Primarul Şimleului a făcut topul contribuabililor de sub Măgura

Andreea Vilcovschi 4 aprilie 2013 4
Primarul Şimleului a făcut topul contribuabililor de sub Măgura

Pentru a avea o evidenţă a agenţilor economici care contribuie semnificativ la buget local, primarul Şimleului, Septimiu Ţurcaş, a întocmit un clasament al celor mai importanţi 10 contribuabili din oraş. În realizarea topului, edilul a ţinut cont de contribiţia fiecăruia din cotele defalcate din impozite şi TVA, în primele două luni ale anului în curs, şi nu a luat în calcul impozitul pe clădiri şi pe mijloacele de transport, şi nici taxa de concesionare.
Astfel, prima poziţie a clasamentului este ocupată, cu o contribuţie lunară de 70.000 de lei, de către Silvania Worsted Spinning, firmă cu peste 300 de salariaţi, ce are ca obiect de activitatea pregătirea fibrelor şi filarea fibrelor textile. Îi urmează firma de comerţ Lorimod Prod Com, cu 52.000 de lei/lună, şi producătorul de mobilier, Simex SA, cu 46.000 de lei/lună.
Locurile patru şi cinci revin societăţii de transport rutier de mărfuri Topsim SRL, care dă la bugetul Şimleului 40.000 de lei/lună şi Romicro SRL, firmă ce se ocupă cu tăierea şi rindeluirea lemnului, a cărei contribuţie lunară atinge 33.000 de lei.
Notarul Gavril Ghile se regăseşte pe treapta a şasea a clasamentului primarului de Şimleu, cu 28.000 de lei/lună, în timp ce întreprinderea individuală a lui Adrian Domiţian Pop – vulcanizare – asigură bugetului local 27.000 de lei. Top 10 este completat de către fabrica de mobilă Simex Plus, cu 20.000 de lei/lună, compania de prelucrări mecanice prin aşchiere Costiui SRL, cu 14.000 de lei/lună şi de Biroul Notar Farnas, cu 12.000 de lei/lună.
“Am întocmit acest clasament pentru a avea o imagine clară a principalilor agenţi economici din oraş. Am avut unele suprize plăcute, dar şi unele care mi-au lăsat un gust amar, nu de alta dar am aflat că unele firme care se laudă cu implicarea lor sunt, în realitatea, rău-platnici”, ne-a declarat Septimiu Ţurcaş.

Comentarii

comments

4 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Ion Ion 5 aprilie 2013 at 08:24 - Reply

  …şi aici îi amintesc pe fraţii Lazăr şi pe Onuţ Puscaş cu a lor firmă LCO ! De ce nu spui măi yâmbăreţule _

 2. Ion Ion 5 aprilie 2013 at 08:25 - Reply

  …şi aici îi amintesc pe fraţii Lazăr şi pe Onuţ Puscaş cu a lor firmă LCO ! De ce nu spui măi zâmbăreţule ?
  _

 3. Anonim 7 aprilie 2013 at 12:53 - Reply

  din cauza podului infundat care gatuieste apa ca sa se infiltreze in pamint pentru rezerva la vara,banuiesc!

 4. Anonim 11 aprilie 2013 at 14:29 - Reply

  laude nefondate de-ale lui TURCAS

Lasa un Raspuns »