Primăria Zalău promite nevoiașilor locuințe moderne în blocul Astralis

Blocul Astralis, aflat pe bulevardul Mihai Viteazul din Zalău, se află în plină reabilitare, acest imobil ajuns în urma degradării o ruină urmând să fie transformat, printr-o decizie a municipalității, în bloc de locuințe sociale. Lucrările ce se execută presupun recompartimentarea imobilului astfel încât, dintr-un bloc care deținea inițial 20 de apartamente, acesta va deveni bloc de locuințe sociale cu 16 apartamente, dintre care 13 apartamente cu o cameră și trei apartamente cu două camere, plus o cameră special destinată centralei termice. Valoarea contractului de lucrări este de 1.475.000 de lei (aproximativ 313.000 euro). Blocul Astralis a fost dat în folosință în luna august, 1983. Imobilul a fost preluat de Municipiul Zalău în baza OG nr. 30/1997 și al HCL nr. 34/1998, prin protocolul de predare/primire încheiat între Regia Autonomă de Gospodărire Municipală Zalău și Consiliul Local al Municipiului Zalău. Reprezentanții Primăriei Zalău ne-au comunicat că lucrările la acest bloc de locuințe sociale sunt în plină desfășurare, iar un lucru important este faptul că etapele efectuate sunt în termenul stabilit, cel puțin în acest moment. Potrivit răspunsului primit din partea municipalității la solicitarea cotidianului nostru, au fost efectuate până în 1 noiembrie, finisajele interioare, care constau în  desființarea zidurilor interioare și a pardoselilor în scopul recompartimentării spațiilor, au fost demontate ușile și ferestrele din lemn și metal, balustradele și s-au montat ușile și ferestrele din PVC cu geam termopan. Toată tâmplăria exterioară este montată în scopul asigurării condițiilor de execuție a lucrărilor și în sezonul rece, așa cum se arată în răspunsul primit de la reprezentanții municipalității. Au fost executate, totodată, finisajele exterioare, constând în termoizolarea fațadei de nord pe o suprafață de 300 metri pătrați.În privința izolației, s-a realizat centura atic la acoperișul tip terasă, și s-a scos termo-hidroizolația veche, fiind turnată șapa de egalizare. În acest moment se execută termo-hidroizolarea acoperișului tip terasă, se fac compartimentări interioare,se montează instalațiile sanitare și electrice, și se execută termoizolarea fațadei de vest.

 

 

 

 

Alte articole

3 Thoughts to “Primăria Zalău promite nevoiașilor locuințe moderne în blocul Astralis”

 1. Viktor

  Din impozitul nostru facem apartamente la tigani? Sa va fie rusine,toata gasca voastra sunteti niste incapabili.nu sunteti in stare sa faceti un drum normal cu canalizare,trotuar,faceti de mantuiala.idiotilor!

 2. Victoria

  MAI BINE SE FACEA ADAPOST DE ZI PENTRU BATRANII AFLATI IN SUFERINTA SI RAMASI SINGURI, CA CEI AFLATI ,,IN CALDURI,, CARE FAC ATATIA COPII ,POT MUNCI SA SI PLATEASCA LOCUINTA !

 3. Anonim

  ii baga pe tigani in centrul orsului. sa vezi cnd o sa-i scoata afara.
  in loc sa faca apartamente pentru 10-16 medici, ei se gandesc la tiganii din spate de la RAR

Leave a Comment