Primăria Zalău “îngheaţă” privatizarea Uzinei Electrice

Andreea Vilcovschi 27 septembrie 2012 0
Primăria Zalău “îngheaţă” privatizarea Uzinei Electrice

Consilierii zălăuani au aprobat, ieri, în unanimitate, încetarea demersurilor de privatizare prin vânzarea a 99,99 la sută din pachetul de acţiuni deţinut de municipalitate la Uzina Electrică.

Decizia vine ca urmare a eşecului înregistrat de ambele licitaţii organizate până acum de către Primăria Zalău, în speranţa că se va găsi un investitor care să cumpere furnizorul de energie termică.

Tot ieri, membrii Consiliului Local Zalău au retras gestiunea serviciului public de alimentare centralizată cu energie termică din favoarea E-Star ZA Distriterm, în favoarea Uzinei Electrice. Măsura este una provizorie, mai exact până ce municipalitatea va organiza o licitaţie publică în acest sens, şi este motivată de faptul că E-Star a refuzat să-şi mai continue activitatea începând cu data de 15 iunie.

Preluarea acestui serviciu de către operatorul local era absolut necesară pentru ca în sezonul rece 2012-2013, unităţile de învăţământ, precum şi unii abonaţi casnici şi firme să poată beneficia de încălzire.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »