Primaria Zalau a luat un credit de 80 milioane de lei

Magazin Salajean 8 noiembrie 2007 0

Primaria Zalau a luat un credit de 80 milioane de lei

Primaria Zalau a semnat un contract de imprumut in valoare de 79,27 milioane lei de care orasul va beneficia in urmatorii 23 ani. Potrivit unui comunicat de presa, imprumutul este format din linie de credit Ibridge loanI cu plafon de 79,27 milioane lei, pe o perioada de 3 ani, ce va fi refinantat prin emisiune de obligatiuni pe piata interna de capital in valoare de maxim 79,27 milioane lei cu o maturitate de 20 ani. IAcest produs complex va asigura echitate in finantarea investitiilor si un grad de indatorare scazut. Sistemul de finantare este flexibil, astfel ca pe perioada de tragere nu se vor rambursa rate de capital, iar dobanzile vor fi calculate si platite doar pentru sumele utilizate pentru realizarea obiectivelor, urmand ca atunci cand tragerile vor atinge plafonul de 79,27 milioane lei sa se faca refinantarea prin emisiunea de obligatiuni de aceeasi valoareI, se arata in comunicaul de presa respectiv. Linia de credit Ibridge loanI si obligatiunile vor avea o dobanda variabila calculata in functie de BUBOR la 6 luni. Dupa trecerea la Euro, dobanda variabila este fixata in functie de EURIBOR la 6 luni.

Prin acest nou imprumut se vor finanta proiecte de interes local ce contribuie semnificativ la realizarea planului de dezvoltare al municipiului. In urma licitatiei, organizata in luna august 2007, au fost primite trei oferte pentru creditare bancara, intermediere si vanzare de obligatiuni municipale de la consortiile bancare Dexia Kommunalkredit-BT Securities, BCR-BCR Securities, Raiffeisen Bank -RCI.

Produsul financiar integrat a fost structurat de consilierul financiar al municipiului, VMB Partners SA care a asigurat asistenta pentru evaluarea si analiza ofertelor inaintate de catre consortiile bancare. Marius Bostan, Senior Partner in cadrul VMB Partners SA, a declarat ca Imecanismul financiar integrat a fost conceput, structurat si propus municipiului Zalau de catre compania noastra pe baza necesarului investitional si a capacitatii de rambursare ale municipiului, astfel incat avantajele financiare sa fie semnificative prin aceasta finantareI. A fost desemnata castigatoare oferta Raiffeisen Bank-Raiffeisen Capital&Investment, fiind cea mai avantajoasa din punct de vedere financiar. Primarul Radu Capilnasiu a apreciat ca Ieste importanta contractarea unui astfel de imprumut in conditiile in care prin acesta se vor finanta noi obiective de investitii cu aport insemnat la dezvoltarea municipiului. Daca am fi asteptat sa realizam aceste obiective importante prin buget, nu am fi avut posibilitatea de a le finanta, pentru ca niciodata nu vom avea toti banii odataI.

Lista cu obiectivele ce vor fi finantate din acest imprumut cuprinde lucrari tehnico-edilitare locuinte, amenajare acces carosabil si pietonal, alimentare cu apa, canalizare menajera, pluviala si iluminat public.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »