Prefectul Filonaş Chiş: “Sălajul are probleme serioase”

Andreea Vilcovschi 14 decembrie 2012 9
Prefectul Filonaş Chiş: “Sălajul are probleme serioase”

“Ne îngrijorează faptul că producţia industrială înregistrată în ultima perioadă în Sălaj este în scădere”, a declarat vineri, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, Filonaş Chiş, prefectul judeţului. Acesta a apreciat că îmbunătăţirea unor indici precum productivitatea muncii ori cifra de afaceri este un semnal bun pentru judeţ, însă “pe ansamblu avem probleme serioase”. Oficialul a mai spus că fără cele două mari companii care activează în judeţ – Michelin şi Tenaris – Sălajul ar avea o problemă importantă şi în ceea ce priveşte locurile de muncă. Una dintre soluţiile identificate de către reprezentantul Guvernului în teritoriu o reprezintă atragerea de investitori, făcând referire inclusiv la compania Michelin şi la investiţia pe care aceasta doreşte să o realizeze la Crişeni: “Trebuie să atragem investitori care să contribuie la creşterea producţiei industriale din Sălaj. Dezvoltarea economică este cea mai mare provocare, indiferent de Guvern”.

Reeferindu-se la situaţia din agricultura sălăjeană, Filonaş Chiş a menţionat că traversăm o perioadă dificilă, în ciuda faptului că judeţul dispune de un potenţial serios la acest capitol: “Nu îmi explic de ce nu putem stimula producţia agricolă, de ce efectivele de animale sunt în scădere. Nu ştiu ce vom putea face, dar este clar că avem responsabilitatea să redresăm situaţia”.

Declaraţiile prefectului au venit după expunerea făcută de Elena Mureşan, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Sălaj, în cadrul căreia au fost prezentată evoluţia principalilor indicatori în intervalul 2007-2011. Potrivit statisticilor, producţia industrială realizată de agenţii economici sălăjeni în 2011 s-a diminuat cu 28,4 la sută faţă de 2007. În timp ce majoritatea activităţilor industriale au înregistrat scăderi semnificative, în industria metalurgică, în fabricarea substanţelor şi a produselor chimice, precum şi în fabricarea de utilaje, maşini şi echipamente, saltul a fost cuprins între 63,2 la sută şi 71,8 la sută.

Comentarii

comments

9 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. voicu 14 decembrie 2012 at 20:15 - Reply

  domnule prefect cum sa nu scada productia agricola cind unii tractoristi sau lasat de meserie si au ajuns secretari utc,directori la pensii,deputati,si in cele din urma prefecti ,hai pune mina pe volan si incepe sa ari ogoarele salajului

 2. Anonim 14 decembrie 2012 at 20:25 - Reply

  Daca nu stii ce sa faci D.le Prefect da-ti demisia si lasa pe altul care stie ce sa faca !

 3. marius 15 decembrie 2012 at 05:08 - Reply

  “Daca mana-ti slaba,sceptrul ti-o apasa
  Altuia mai vrednic sceptrul tau il lasa” .

 4. Anonim 15 decembrie 2012 at 18:01 - Reply

  este normal sa scada efectivele pt ca va intereseaza doar buzunarele voastre.eu am avut micro ferma am vindut tot si am plecat in strinatate cu familia pt ca nu sprijiniti pe cine vrea sa faca ceva.

 5. Anonim 15 decembrie 2012 at 19:33 - Reply

  O MARE PROBLEMA A SALAJULUI ESTE TOVARASUL FILONAS ,PREFECTUL INSUSI.

 6. Anonim 15 decembrie 2012 at 21:48 - Reply

  D-nule prefect.daca ai fi interesat si implicat in mod deosebit de cresterea nivelului productiei in judeteul Salaj si implicit de cersterea numarului de locuri de munca,ar trebui sa cunosti si situatia unor obiective industriale care aveau o contributie importanta la volumul productiei industriale si a numarului de locuri de munca a judetului Salaj.Stii cumva care este situatia actuala la Cuprom fostul ICEE sau Armatura?Sau in continuare ai ramas acelasi actvist care stii sa faci foarte bine raportari fara forma si continut la PCR sau UTC?Acum ca aveti si o majoritate parlamentara sa vad cum va implicati in rezolvarea acestor doua obiective care nu cu mult timp in urma asigurau mai mult de jumatate din productia judetului si cateva mii de locuri de munca

 7. junja 15 decembrie 2012 at 23:47 - Reply

  Tampiti de neocomunisti !

  Nu asteptati sa se faca productie de la sine, veniti cu programe si subventii.
  Agricultura , care ? —-Pamanturi nelucrate cat vezi cu ochii ; mai faceti bine si organizati ceva in acest sens : productie – desfacere – export etc.
  Banii europeni trebuie folositi in interesul cresterii economice nu pt. afaceri personale.
  Cu oameni nescolati nu merge tovarasi – tineti minte !

 8. nae l. 16 decembrie 2012 at 11:14 - Reply

  Nesimtitilor !

 9. ioan duscas 17 decembrie 2012 at 09:28 - Reply

  DECI CAREVASA ZICA NUMA GEAMURILE LU BANDITUS IS COLORATE !
  IETE KA DAKA LU FILONAS II SPALA CINEVA GEAMURILE DE LA BIROU INCEPU OMU SA VADA VREMEA DE AFARA !

Lasa un Raspuns »