Posibil supermarket Carrefour la Zalau

Magazin Salajean 30 ianuarie 2008 0

Posibil supermarket Carrefour la ZalauConsiliul Concurentei a anuntat ieri, printr-un comunicat, ca a autorizat preluarea lantului de supermarketuri Artima de catre Carrefour, apreciind ca efectele operatiunii de concentrare economica notificate asupra mediului concurential nu sunt semnificative si ca operatiunea nu conduce la crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe piata. Dupa cum v-am informat si noi, Carrefour Romania a semnat anul trecut un acord de preluare a lantului de supermarketuri Artima, pentru 55 milioane de euro, cu scopul de a-si consolida pozitia de piata. Reteaua Artima opereaza 21 de magazine, printre care si cel din Zalau, cu o suprafata totala de vanzari de 21.000 de metri patrati, care se vor adauga unei suprafete de circa 80.000 metri patrati spatiu comercial operat de Carrefour in tara. Altfel spus, in urma acestei achizitii, Carrefour intra pe segmentul supermarket-urilor in Romania pentru a completa prezenta sa pe cel al hypermarket-urilor.

Inainte de aprobarea tranzactiei de catre Consiliul Concurentei, oficiali ai Carrefour Romania au declarat ca momentan nu putem spune daca magazinele (Artima – n.r.) vor fi rebranduite sau nu, nu putem da nici un detaliu despre dosarul Artima, atata timp cat Consiliul Concurentei nu aproba aceasta achizitie. Oricum, de acum inainte ne vom concentra pe dezvoltarea ambelor formate, atat hipermarketurile cat si supermarketurile.

Primarul Zalaului, Radu Capilnasiu, a declarat ca nu are cunostinta de ceea ce se va intampla cu magazinul Artima, pentru ca Primaria nu a fost contactata de Carrefour. Dar, in opinia primarului, este foarte putin probabil sa fi cumparat ca sa vanda. Probabil, ne-a mai spus primarul, se vor gandi sa extinda locatia de la Zalau, atata timp cat si Artima cauta o noua locatie, pentru extindere, in municipiu. Oricum, pentru Zalau venirea Carrefour este un castig, a conchis Radu Capilnasiu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »