Plătim mai mult pentru apă

Andreea Vilcovschi 13 decembrie 2012 11
Plătim mai mult pentru apă

Prima zi a anului viitor aduce facturi mai mari la apă pentru aproape 110.000 sălăjeni, clienţi ai Companiei de Apă Someş Sucursala Zalău.

Membrii Asociaţiei Regionale de Dezvoltare a Infrastructurii din Bazinul Hidrografic Someş-Tisa au stabilit ca începând cu 1 ianuarie 2013, abonaţii Companiei de Apă Someş să plătească mai mult pentru fiecare metru cub de apă consumat şi pentru fiecare metru cub de apă canalizată. Sunt vizaţi locuitorii din Zalău, Şimleu Silvaniei, Cehu Silvaniei, Jibou şi satele aparţinătoare, cei din comunele Boghiş, Ip, Ileanda, Letca, Lozna, Nuşfalău, Românaşi, Someş Odorhei, Valcău de Jos, Bocşa, Crasna, Sărmăşag, Camăr ori Carastelec, precum şi consumatorii din Fildu de Sus.

Scumpirea nu este, totuşi, semnificativă. După cum ne-a declarat Eugen Pop, directorul sucursalei Zalău a distribuitorului de apă, consumatorii vor fi taxaţi cu 2,41 lei/metru cub de apă plus TVA, faţă de 2,39 lei/metru cub de apă plus TVA. Pentru serviciile de canalizare, sălăjenii vor scoate din buzunare 2,20 lei/metru cub plus TVA, faţă de doar 2.05 lei plus TVA, cât plătesc în prezent.

Oficialul Companiei de Apă susţine că tarifele vor fi majorate pentru că trebuie respectat graficul stabilit în memorandumurile de finanţare europeană, care prevăd şi creşterea preţurilor, astfel încât să se asigure resursele pentru dezvoltarea infrastructurii.

“De această dată, tarifele vor fi ajustate doar la infaţie”, a ţinut să precizeze Pop.

În prezent, la nivelul reşedinţei de judeţ şi a celor trei oraşe este în curs de derulare un amplu program de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, de modernizare a staţiilor de tratare şi a celor de epurare. Investiţiile, demarate în 2008, vor fi finalizate până în 2015. La startul programului menţionat, un metru cub de apă costa 1,99 lei plus TVA, iar serviciile de canalizare erau taxate cu 1,12 lei plus TVA pe metru cub. Directorul Companiei a menţionat că la încheierea lucrărilor, în 2015, abonaţii sălăjeni vor plăti 2,61 lei plus TVA pentru un metru cub de apă şi 2,77 lei plus TVA pentru canalizare.

Comentarii

comments

11 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Anonim 13 decembrie 2012 at 05:29 - Reply

  ,,Scumpii,, de ei! ,,Numai,, atata? No, nu-i bai! Sa le dea Dumnezeu sa se spele numa cu apa de ploaie! Si numa cand va ploua, amin.

 2. Anonim 13 decembrie 2012 at 08:43 - Reply

  doar le trebuie bani la umpluturile pe care i-au angajat pe banda rulanta in ultima luna

 3. ANONIM 13 decembrie 2012 at 11:03 - Reply

  SI IN 2015 LA INCHEIEREA LUCRARILOR VA FI MAI SCUMPA CANALIZAREA DECAT APA????

 4. mircea 13 decembrie 2012 at 12:01 - Reply

  Sa trecem pe bere si vin,daca ne-a trebuit apa capitalista-europeana si bog-ista de CLUJ,cu sprijinitoriilor usl-isti scapatori de griji salajeni.

 5. nae l. 13 decembrie 2012 at 12:04 - Reply

  Platim pierderile de apa , si bine-nteles si canalizarea acestor pierderi !!! Ne considera fraieri, escrocii !!!

 6. Un platitor 13 decembrie 2012 at 12:11 - Reply

  Unde-i apa de la barajele din munti?Canci apa,praf in ochii fraierilor!Contracte la comun pe scara!!!Acum USL-ui la putere sa vedem daca acum se refac contractele individuale in locul celor impuse cu debransarile?Ce ziceti?EU NU CRED! DESI NIMENI NU E RASPUNZATOR DE apa NEPLATITA de ALTUl! DE CE NU UMBLA PROCURORII DIN CASA IN CASA CA SA IA DECLARATII CUM SUB SANTAJ AU FOST OBLIGATI CETATENII SA SEMNEZE PLATA LA COMUN PE SCARA?NU E PENAL SANTAJUL???

 7. Anonim 13 decembrie 2012 at 14:12 - Reply

  Platitorule nu a fost santaj. A fost o pacaleala care a tinut.Multe scari si blocuri din oras nu au semnat si nu platesc la comun nici astazi, si nu le-a taiut nimeni apa .Nu aveau baza legala si nici interes sa o taie.Dar se pare ca aproximativ 70% au semnat.Niste talhari cei de la compania de apa la fel ca si politicienii care-i sustin .

 8. voicu 13 decembrie 2012 at 16:01 - Reply

  bravooo ,,usl,,,ati reusit sa va bateti joc de voi insiva dupa ce pica basescu si nu o sa aveti in cine da atunci va vad la alegeri ce o sa primiti sau va pregatiti de dictatura comunista si atunci va luati voi voturile cum trebuie ?

 9. Mitica de la Fetindia 13 decembrie 2012 at 22:12 - Reply

  De ce nu au facut cest nunt inainte de alegeri?. Acum ca s-au vazut cu sacii in caruta nu-i mai interseaza nimic, acesta este un prim act de sfidar , cu siguranta vor fi si altelen asta este doar inceputul.
  In anul 2006, cand a preluat compania de apa distributia apei, pretul unui metru cub de canalizare reprezenta cca.60 la suta din cel al apei si se factura 85 la suta dintr-un metru cub, deoarece in mod real nu toata apa merge a canalizare, in prezent canalizarea este apropare egala cu al apei si nimeni nu a sesizat acest fapt.
  Interesant de stiut ar fi sa ne spuna ca

 10. ANONIM 17 decembrie 2012 at 09:07 - Reply

  DACA SI APA CE CURGE LA ROBINETE AN LOZNA E POTABILA ATUNCI LOZNENI BEAU LESIE

 11. ANONIM 17 decembrie 2012 at 09:18 - Reply

  CAT DESPRE COMPANIA APE SOMES ARE NISTE MESERIASI DE VAI DE MAMA LOR CRED CA AU FOST ANGAJATI PE BAZA CARE DA PURCELU SI VITELU NU CUNOSC SISTEMUL DE ALIMENTARE NU STIU DE UNDE SI CUM TREBUIE ANTRETINUTA O RETEA DE APA SI ASA FACUTA PROST APA NU ESTE FILTRATA NU ESTE TRATATA CU CLOR DOMNE FERESTE DE O BOALA

Lasa un Raspuns »