Plata impozitului pe profit se poate face anticipat

Olivian Vadan 9 ianuarie 2013 0
Plata impozitului pe profit se poate face anticipat

Începând cu 2013, contribuabilii plătitori de impozit pe profit pot opta pentru declararea şi plata impozitului pe profit ca plată anticipată în trimestrele I-III, prin declaraţia D 100 şi regularizarea impozitului anual prin Declaraţia 101, informează Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGPF) Sălaj.
Impozitul datorat ca plată anticipată trimestrial, se declară prin D100 în trimestrele I-III şi se calculează la nivelul a o pătrime din impozitul pe profit anual datorat în anul precedent, stabilit conform Declaraţiei anuale D101 şi actualizat cu indicele preţurilor de consum. Indicele preţurilor de consum se comunică prin ordin de către MFP până la data de 15 aprilie a anului în curs.
Opţiunea de declarare şi plată a impozitului pe profit trimestrial, ca plată anticipată, se face prin depunerea notificării – formular 012 până în data de 31 ianuarie 2013, conform prevederilor Ordinului 1994/2012.
Potrivit Fiscului sălăjean, opţiunea efectuată este obligatorie pentru cel puţin 2 ani consecutivi. Ieşirea din sistemul de declarare şi plată anticipată a impozitului pe profit se face prin depunerea notificării până în data de 31 ianuarie a anului pentru care se solicită schimbarea sistemului.
DGFP reaminteşte contribuabililor că impozitul pe profit anual, aferent anului 2012, se declară prin D101 şi se plăteşte până în 25 martie 2013, iar în luna ianuarie nu se mai depune declaraţia D100 privind impozitul pe profit aferent trimestrului IV. Olivian Vădan

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »