Petru Pop, printre cei mai slab platiti comisari sefi de la Garda Financiara

Magazin Salajean 14 februarie 2012 0

Petru Pop, printre cei mai slab platiti comisari sefi de la Garda FinanciaraUn top al salariilor aferente celor mai inalte functii din cadrul sectiile Garzilor Financiare din tara il plaseaza pe comisarul sef din Salaj la coada clasamentului. Analiza, realizata de Econtext, cuprinde salariile cu care sunt platiti comisarii sefi din toate judetele tarii in anul 2010, fiind cele mai recente date. Astfel, salariile comisarilor sefi variaza intre 3.446 si 7.027 de lei.

Analizand media nationala primita de conducerea acestor institutii, comisarul sef de la Garda Financiara Salaj, Petru Pop, detine un loc sub medie. Mai precis, Petru Pop se situeaza pe locul 37 in clasament, cu un salariu net lunar de 3.977 de lei. Acesta contesta, insa, salariul prezentat in studiul Econtext, mentionand ca media lunara a veniturilor salariale obtinute in cursul anului 2010 este in jurul valorii de 3.000 de lei. Salariul meu de incadrare pe anul 2010 varia in jurul sumei de 1.750 de lei, la care se adaugau stimulentele aferente activitatii desfasurate. Fiind un judet mai mic, salariul obtinut se ridica la aproximativ 3.000 de lei, si nu aproape 4.000 de lei cum prezinta studiul amintit. Incepand de anul trecut, stimulentele se acorda unitar pentru toate judetele tarii, in cuantum de 30-40 la suta din salariul de incadrare, a precizat Petru Pop.

Revenind la studiul Econtext, cel mai bine platit comisar sef este cel al institutiei muresene, care a inregistrat in 2010 venituri salariale de 7.027 de lei lunar. A doua pozitie in clasament revine Bucurestiului, unde comisarul sef Mihai Bordeanu a primit un venit lunar de 5.975 de lei. De cealalta parte a clasamentului, cel mai slab platit comisar sef este Bogdan Trandafirescu, de la Garda Financiara din judetul Iasi, avand o remuneratie lunara de 3.446 de lei, urmat indeaproape de Aurel Foghis, aflat la sefia institutiei din Caras-Severin. La nivel national, media salariala de la sectiile Garzilor Financiare a fost de 4.714 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »