Peste 23.000 de fermieri din Salaj au primit bani europeni

Magazin Salajean 27 septembrie 2010 0

Aproape 34 milioane de lei au ajuns in judetul Salaj de la inceputul acestui an in cadrul campaniei SAPS 2009. Banii reprezinta forme de sprijin financiar pentru 23.594 de fermieri salajeni, sustin oficialii Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura Salaj.

Beneficiarii masurilor de sprijin pe suprafata sunt persoanele fizice si/sau persoanele juridice care exploateaza terenul agricol pentru care solicita plata, in calitate de proprietari, arendasi, concesionari, asociati, administratori in cadrul asociatiilor in participatiune etc. Daca proprietarul a dat terenul in arenda, l-a concesionat sau l-a inchiriat, sprijinul financiar pe suprafata in cauza va fi acordat celui care lucreaza terenul.

Masurile de sprijin pe suprafata sunt finantate din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si din bugetul de stat. Potrivit sursei citate, la nivelul judetului Salaj, cei mai multi bani, respectiv aproape 22,6 milioane de lei, au ajuns prin FEGA, in timp ce prin FEADR, s-au atras 16,2 milioane de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »