Pensionarii care nu vor primi cupoanele mov sunt asteptati la CJP

Magazin Salajean 14 noiembrie 2006 1

Potrivit informatiilor furnizate de Florian But – director executiv adjunct in cadrul Casei Judetene de Pensii (CJP) Salaj, incepand cu luna octombrie a.c., toti pensionarii aflati in plata la CEC, respectiv Banc Post, au primit si vor primi in continuare cupoanele de pensii (de culoare mov) la domiciliu, prin intermediul postei. Distribuirea acestor cupoane se face direct beneficiarului, persoanelor mandatate cu procura speciala autentica, curatorului in baza deciziei de curatela, tutorelui, in baza deciziei de tutela, emisa in conditiile legii. Pe de alta parte, cupoanele care nu au putut fi distribuite la domiciliu (beneficiarul nu a fost gasit acasa), se avizeaza obligatoriu de catre factorii postali, mentionandu-se perioada in care beneficiarul poate ridica, de la oficiul postal apartinator, cuponul. Cupoanele (de culoare mov) neridicate de catre beneficiari pana la sfarsitul lunii in curs, se returneaza Casei Judetene de Pensii la inceputul lunii decembrie.

Potrivit dispozitiilor legale, plata pensiei se suspenda si in cazul in care taloanele de plata au fost returnate la casa teritoriala de pensii. In aceasta situatie, suspendarea opereaza incepand cu luna urmatoare celei de-a treia luni consecutive de returnare a taloanelor. Pentru a evita situatia de suspendare a pensiei, atragem atentia tuturor persoanelor care sunt in plata la cont curent, la CEC sau Banc Post sa manifeste un maxim de interes pentru a ajunge in posesia cupoanelor transmise prin intermediul postei, a precizat Florian But. In cazul cupoanelor neridicate si returnate de catre posta Casei Judetene de Pensii, beneficiarii acestora se vor prezenta la registratura CJP (ghiseul nr.2) cu buletinul de identitate, inclusiv o copie dupa acest act, precum si un cupon de pensie din lunile anterioare. Acestia vor completa o cerere tip (care se va ridica de la registratura), in care vor preciza motivele pentru care nu au ajuns in posesia cuponului indicand, acolo unde este cazul, si noua adresa.

De mentionat ca, potrivit art.96 din Legea 19/200, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiarul drepturilor de pensie este obligat sa comunice casei teritoriale de pensii orice modificare privind conditiile de acordare si de plata a pensiei, in termen de 15 zile de la aparitia acesteia.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. . 23 ianuarie 2017 at 12:01 - Reply

    D-le BUT partea legala este corecta insa sunt factori postali care neglijeaza atributiunile de serviciu si nu distribuie la timp corespondente sau folosesc persoane care trec pe la sediul postei rurale si sunt folositi pentru a duce corespondenta la vecini,,prieteni ocazional .Nu este corect si cred nici legal sa chemi la sediul postasului oameni batrini dupa pensie ,postasul merge cu pensia la beneficiar si nu invers nu? DE AICI se poate intampla orice si nu este legal ,asa ca va propun sa analizati sesizarea mea inainte de a lua o decizie ,parerea mea,multumesc.

Lasa un Raspuns »