Patronii vulcanizărilor din Zalău, amendaţi de Protecţia Consumatorilor

Augusta Tesinschi 25 aprilie 2013 1
Patronii vulcanizărilor din Zalău, amendaţi de Protecţia Consumatorilor

Sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.000 de lei.Cu asta s-au ales patronii mai multor vulcanizări auto din municipiul Zalău, de la inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Sălaj, pentru că nu au fost “fair-play” faţă de clienţi.
Dorina Rednic,comisar şef adjunct al CJPC Sălaj,a precizat că la începutul lunii în curs, la nivel de judeţ, conform programului Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) privind tematicile de control, s-a desfăşurat o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor în unităţile de vulcanizare, ocazie cu care au fost verificaţi un număr de nouă operatori economici. În urma controlului, inspectorii instituţiei au constat că în unele vulcanizări clienţii nu primesc nici un termen de garanţie pentru lucrări, nu afişează la loc vizibil tarifele percepute şi, în plus, nu afişează codul unic de înregistrare al societăţii din care să rezulte obiectul de activitate pentru care unitatea este autorizată să funcţioneze. Potrivit lui Rednic, pentru toate aceste abateri, inspectorii CJPC Sălaj au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.000 de lei.
Atenţie “sporită” la cumpărarea şi înlocuirea anvelopelor
Pentru prevenirea unor situaţii neplăcute, consumatorii care apelează la serviciile vulcanizărilor sunt sfătuiţi de reprezentanţii CJPC Sălaj să ţină cont de câteva sfaturi. Astfel, înainte de a lăsa autoturismul într-o vulcanizare, consumatorii trebuie să se asigure că aceasta funcţionează legal şi că este autorizată RAR. Tot ca o măsură preventivă, se recomandă informarea cu privire la tarifele, cu TVA inclus , care trebuie să fie afişate la vedere. Potrivit lui Rednic, clienţii au dreptul de a solicita un deviz estimativ al intervenţiei iar unitatea are obligaţia de a restitui piesele înlocuite. La achiziţionarea anvelopelor din unitatea de vulcanizare, consumatorii trebuie să aibă în vedere ca acestea să nu prezinte tăieturi profunde, crăpături, deteriorări, uzuri neuniforme şi de asemenea trebue să ştie că acordarea garanţiei de conformitate de minim doi ani la anvelopele noi şi minim un an la anvelopele second-hand.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 25 aprilie 2013 at 20:11 - Reply

    mda
    “marele” inspector pascalau io amendat pe aia care care nu o sarit in schema cu schimbat si umflat roti moca la masina lui

Lasa un Raspuns »