Parcul Industrial de la Jibou nu se extinde

Magazin Salajean 5 octombrie 2007 0

Parcul Industrial de la Jibou nu se extinde

Cu toate ca in urma cu aproximativ o luna si jumatate, autoritatile locale din Jibou au avut solicitari de la cateva firme belgiene de a extinde Parcul Industrial din Jibou, purtatorul de cuvant al Primariei Jibou, Oana Gheorghe, ne-a declarat ca acestia au renuntat din cauza ca extinderea parcului cere prea mult timp.

Interesul agentilor economici straini ar putea fi luat in considerare de administratia locala doar daca ar fi in acest sens solicitari scrise. Firmele belgiene vroiau sa obtina parcelele in scurt timp, ceea ce nu este posibil, a spus Oana Gheorghe.

Pe dealul Ciglentirului, unde se afla Parcul Insutrial, exista, totusi, disponibile 14 hectare de teren ce ar permite extinderea zonei destinata firmelor.

Potrivit sursei citate, la ora actuala, in Parcul Industrial de la Jibou au mai ramas liberi doar 37 de ari, suprafata nesemnificativa si care nu este foarte atractiva pentru potentialii investitori din cauza faptului ca nu da posibilitatea ridicarii unor cladiri/anexe asa cum ar avea nevoie agentii economici. Ca urmare, parcela va fi scoasa la licitatie abia in momentul in care autoritatile locale vor primi solicitare in acest sens.

Parcul Industrial din Jibou are 18.19 hectare, in incinta lui regasindu-se pana acum SC Comatex SA Zalau, 2.7 hectare (prelucrarea lemnului), SC Grovinvest SRL Bucuresti, 5 hectare (producator mobilier pentru spitale), SC Arc Impex SRL Jibou, un hectar (prelucrarea metalelor), SC Verbelco SRL Jibou, 3.6 hectare (industria textila) si SC Soft Somes SRL Zalau, 1.5 hectare (prelucrarea lemnului).

Solicitarile firmelor belgiene vin dupa ce concesionarea parcelelor din Parc a mers greu timp de 2 ani, cand autoritatile administratiei locale au incercat sa atraga investitori in zona prin acordarea de facilitati.

Reamintim ca firmele care investesc in Parc sunt obligate sa aiba ca obiect de activitate industrii nepoluante, facilitatile oferite de Primaria Jibou investitorilor fiind regasite in scutiri de la plata impozitului pe teren si pe cladiri. Parcul Industrial din Jibou a fost deschis in iulie 2005, investitia totala pentru amenajarea lui fiind de 1,67 milioane de euro. Din aceasta suma, 1.6 milioane de euro au fost fonduri PHARE si fonduri de la bugetul de stat, restul de 79.000 de euro reprezentand contributia Consiliului Local.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »