OJPC Salaj a gasit produse neconforme de 7,7 milioane de lei

Magazin Salajean 20 decembrie 2007 0

OJPC Salaj a gasit produse neconforme de 7,7 milioane de lei

Dorina Rednic, inspector sef adjunct in cadrul Oficiului Judetean de Protectie a Consumatorului (OJPC) Salaj, a informat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca in 2007, au fost efectuate 438 de controale la agentii economici salajeni, scopul verificarilor fiind supravegherea calitatii produselor si serviciilor oferite populatiei. La dispozitia autoritatilor centrale in domeniul protectiei consumatorilor, in judet au mai fost realizate 14 controale tematice, o parte din ele fiind desfasurate in colaborare cu organe ale administratiei publice locale.

De asemenea, in ultimele 12 luni, inspectorii OJPC Salaj au cercetat si au solutionat 132 de reclamatii si sesizari primite din partea cetatenilor, cu privire la calitatea unor produse si servicii. Pentru ca populatia sa cunoasca drepturile de consumator pe care le are, precum si obligatiile pe care le au agentii economici, OJPC Salaj a facut, in 2007, 198 de actiuni de informare. Potrivit Dorinei Rednic, in urma controalelor au fost depistate nereguli pentru care s-au aplicat amenzi in valoarea de 7.800 de lei, iar consumatorii au fost despagubiti, in urma reclamatiilor facute la OJPC, cu suma de 7.495 de lei (reprezentand contravaloarea sau inlocuirea unor produse neconforme).

Dorina Rednic a mai spus ca in timpul verificarilor de peste an au fost identificate marfuri cu abateri de la prevederile legale in valoare de 7,7 milioane de lei, din care o parte au fost produse periculoase pentru sanatatea, securitatea si viata consumatorilor, fiind, ca urmare, retrase de pe piata.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »