Oficial, Tenarisului ii merge bine

Magazin Salajean 7 octombrie 2011 0

Oficial, Tenarisului ii merge bine

Tenaris Silcotub a demarat ample investitii in vederea producerii de tevi energetice la Zalau. Valoarea acestora va depasi 50 de milioane de dolari, suma din care unitatea din urbea de la poalele Mesesului se va extinde cu o sectie de ultima generatie.

Demersul, asa cum sustinea ieri, in cadrul unei conferinte de presa Gabriel Podskubka, vicepresedintele executiv al Tenaris Silcotub si Area Manager pentru Europa de Est, reprezinta pentru conducerea companiei si pentru intregul personal o reala provocare.

Noua hala de productie care se construieste pe un teren avand suprafata de 22.000 de metri patrati va avea o linie de finisare a tevilor cu o capacitate de 75.000 de tone pe an si va include doua interventii la linia de laminare. Aici se vor reinstala: un cuptor nou pentru reincalzirea tevilor si un utilaj specializat de debitare a tablei. Tot acest sistem integrat va permite producerea de tevi energetice la Zalau.

Potrivit aprecierilor reprezentantului companiei, in vederea bunului mers al productiei a avut loc o instruire specializata a personalului. Sectia va fi deservita de salariati din toate sectoarele firmei de la Zalau, respectiv, aici va lucra o echipa formata din 90 de persoane (de la compartimentele de Productie, Calitate, Dezvoltare, Produse, Vanzari) direct implicate in dezvoltarea afacerii. Prin proiectul de fabricare a tevilor energetice in municipiu, s-au creat 35 de locuri de munca noi, majoritatea persoanelor au fost deja angajate si urmeaza un program special de instruire.

Zalaul, important pilon strategic al companiei

Se estimeaza ca lucrarile de constructie si dotare vor fi finalizate in luna aprilie a anului viitor, pentru ca productia sa poata demara cat de curand. Conducerea TenarisSilcotub spera ca pana la finalizarea lucrarilor nu vor avea loc accidente, deoarece va fi aplicat un sistem de monitorizare si preventie a lucrarilor si sigurantei muncii.

Acest proiect reprezinta, pentru intregul personal si pentru managementul companiei, o reala provocare, stiind ca producerea acestui tip de teava, care are caracteristici specifice, necesita o tehnologie laborioasa. Prin deschiderea acestui obiectiv la Zalau, orasul va deveni un punct important pe piata vanzarilor de tevi energetice, ajungand al treilea pilon strategic din afacerea companiei, completand segmentul petrol, gaze, carbune. In urmatorul an, inainte si dupa pornirea halei, vom fi vizitati de clientii nostri. Sunt convins, asa cum stiu ca acestia au pretentiile si regulile lor in achizitiile pe care le fac, ca vor fi foarte impresionati sa vada nivelul tehnologic pe care il aplicam aici si sa cunoasca oamenii din oras si din Transilvania, a mentionat Gabriel Podskubka.

80 la suta din productia din Zalau va ajunge la export

Vicepresedintele TenarisSilcotub a mai precizat ca 20 la suta din productia realizata la Zalau va ramane in Romania, iar 80 la suta va ajunge la export. Pietele de desfacere pe care mizeaza producatorii de la Zalau sunt din Asia, Orientul Mijlociu si Europa. Gabriel Podskubka a explicat ca producerea acestui tip de teava anticipeaza cererea mondiala de pe piata a utilizatorilor de energie produsa prin utilizarea gazului sau a carbunelui. Acesta a sustinut ca lumea va avea nevoie de centrale pe gaz sau carbune, chiar daca in tari precum Romania exploatarile de carbune au fost inchise. Sunt inca pe glob destule zacaminte foarte bogate, dar insuficient exploatate, cum ar fi in China sau India, tari care si acum au cerere mare de teava energetica. Intre argumentele aduse de reprezentantul companiei in favoarea utilizarii acestor energii, pe baza de carbune si gaz, a fost aceea ca ele au un impact scazut asupra poluarii mediului.

La SilcotubTenaris Zalau nu se stie de criza

Gabriel Podskubka a apreciat ca, desi Silcotub este in pozitia de a deservi acest segment de piata, cu 83 la suta teava pentru centralele de gaz si 70 la suta pentru cele pe carbune, inca nu este total pregatit pentru a raspunde tuturor cerintelor, motiv pentru care s-a decis construirea halei la Zalau. SilcotubTenaris, asa cum estima ieri reprezentantul companiei, se distinge de multe alte unitati economice prin sistemul integrat de productie, prin personalul bine pregatit si motivat. Numai in ultimul an, salariatii au participat la 150.000 de ore de instruire (din care peste 40 la suta au fost destinate cursurilor de securitatea in munca). Tot pe perioada ultimului an, in ciuda faptului ca economia mondiala si nationala este zguduita de criza, la Tenaris Silcotub au fost angajate 150 de persoane, a crescut volumul de munca si pe de alta parte, institutia s-a implicat in diverse proiecte ale comunitatii, in domenii precum: social, educatie si sanatate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »