Ofertă de locuri de muncă extrem de săracă în Sălaj

Mihaela Moldovan 6 decembrie 2012 0
Ofertă de locuri de muncă extrem de săracă în Sălaj

 

Deşi Sălajul are peste 5.900 de şomeri luaţi în evidenţă, abia 69 de locuri de muncă sunt disponibile, în această săptămână, prin Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, cea mai bogată ofertă de posturi vacante fiind în industria confecţiilor. Astfel, se caută 40 de persoane – muncitori necalificaţi, dar şi personal cu studii medii, în vederea angajării la doi agenţi economici de profil din Zalău şi Şimleu Silvaniei. Mai exact, SC Velenti SRL caută zece confecţioneri încăţăminte pentru punctul de lucru pe care îl are în oraşul de Sub Măgură, în timp ce SC Universal CO SA Zalău caută 15 de muncitori necalificaţi şi 15 confecţioneri asamblori, pentru a-i încadra în muncă în municipiu.

Alte opt locuri de muncă sunt oferite în Construcţii, dar reprezintă abia jumătate din oferta pe care firmele de profil o aveau, spre exemplu, în prima jumătate a lunii septembrie. Astfel, SC Sas Zanacanna SRL are nevoie de doi instalatori apă-canal, de doi instalatori de instalaţii sanitare şi gaze şi de patru electricieni în construcţii. În industria lemnului este oferit un singur loc de muncă, de către SC Euro Simex SRL, care caută un tâmplar, în timp ce în domeniul Alimentaţiei se pot angaja patru sălăjeni. Pe acest segment, SC Black Jack Com SRL din Zalău are nevoie de un bucătar şi un lucrător la bucătărie, iar SC Abo Mil SA Zalău caută un brutar şi un agent de vânzare.

Oferta de joburi nu este grozavă nici în ceea ce priveşte partea de Servicii, abia 16 locuri de muncă fiind anunţate la AJOFM de nouă angajatori. Sunt căutate, printre altele, meseriile de inginer, vânzător de ziare, tehnician mentenanţă electromecanică, agent de transport, coordonator transport, pădurar, agent hidrotehnic, şofer şi consilier marketing. Din cele 16 locuri de muncă în domeniul Serviciilor, abia unul este destinat celor cu studii superioare.

Directorul AJOFM Sălaj, Constantin Sârca, a explicat oferta scăzută de locuri de muncă prin faptul că, în perioada rece a anului, multe firme din domeniul construcţiilor şi cel al transporturilor îşi reduc considerabil activitatea, nemaiavând nevoie de personal. „În plus, cu cât se apropie sărbătorile de iarnă, angajările devin tot mai puţine. De fapt, doar firmele care au nevoie urgentă de oameni mai fac încadrări în muncă în această perioadă”, a declarat Constantin Sârca.

Potrivit sursei citate, situaţia nu se va modifica în ianuarie şi februarie, îmbunătăţiri putându-se observa abia din martie, când primăvara va da posibilitatea multor firme să îşi reia ori să îşi dezvolte activitatea. De asemenea, directorul AJOFM Sălaj a spus că, în măsura în care, anul viitor va aduce o concretizare în ceea ce priveşte o investiţia a companiei Michelin România în zona Crişeni, numărul locurilor de muncă vacante ar putea creşte în judeţ.

 

 

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »