Noutati privind Decontul de TVA

Magazin Salajean 24 ianuarie 2012 0

Noutati privind Decontul de TVA	Directia Generala a Finantelor Publice Salaj informeaza contribuabilii interesati ca, printr-un Ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), pentru aprobarea formularului 300 – Decont de taxa pe valoarea adaugata, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, au fost aduse Decontului de taxa pe valoarea adaugata (TVA) o serie de modificari, incepand cu declararea obligatiilor fiscale aferente lunii ianuarie 2012. Astfel, in formular, au fost introduse randuri distincte pentru: livrarile de bunuri si prestarile de servicii taxabile efectuate in interiorul tarii pentru care au fost emise facturi catre persoane inregistrate in scopuri de TVA in Romania; achizitiile de bunuri si serviciile taxabile din interiorul tarii pentru care au fost primite facturi de la persoane inregistrate in scopuri de TVA in Romania. De asemenea, a fost inclusa o noua sectiune pentru operatiunile cu cereale si plante tehnice la care se aplica masurile de simplificare (taxarea inversa), conform art. 160 din Codul Fiscal, a caror exigibilitate intervine in perioada de raportare. Totodata, s-a instituit posibilitatea ca persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care efectueaza in perioada de raportare numai operatiuni in interiorul tarii sa poata opta pentru completarea formularului de decont simplificat, prin bifarea casutei corespunzatoare din programul de asistenta pus la dispozitie pe pagina de internet a ANAF.

Nu se inscrie in decont TVA din facturile de executare silita de catre persoanele abilitate prin lege sa efectueze vanzarea bunurilor supuse executarii silite si nici taxa pe valoarea adaugata pentru care se afla in derulare o inlesnire la plata.

Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, conform Codului Fiscal, depun formularul 300 – Decont de taxa pe valoarea adaugata in format pdf, cu fisier xml atasat, la organul fiscal competent, pe suport CD, insotit de formatul hartie, semnat si stampilat sau prin mijloace electronice de transmitere la distanta.

Formularul se completeaza cu ajutorul programelor de asistenta de pe website-ul: ANAF, www.anaf.ro, sectiunea Declaratii electronice/Descarcare declaratii din prima pagina, meniul superior.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »