Noi finantari nerambursabile pentru domeniul resurselor umane

Magazin Salajean 9 noiembrie 2007 0

Noi finantari nerambursabile pentru domeniul resurselor umane

Recent a fost lansat un nou apel de propuneri de proiecte vizand Masuri active pentru ocuparea fortei de munca, respectiv Promovarea invatarii pe parcursul intregii vieti pentru calificarea si recalificarea fortei de munca. Noile scheme de finantare sunt in cadrul programului PHARE 2004 – 2004 Coeziune economica si sociala si dispun de fonduri in valoare de 4,87 milioane euro primul, respectiv 5,14 milioane euro cel de-al doilea. Suma repartizata regiunii de nord – vest, din care face parte si judetul Salaj, este de 563.000 euro pentru Masuri active pentru ocuparea fortei de munca, respectiv 594.000 euro pentru Promovarea invatarii pe parcursul intregii vieti pentru calificarea si recalificarea fortei de munca.

Prima din cele doua doua scheme de finantare nerambursabila vizeaza imbunatatirea calitatii fortei de munca prin investitii substantiale in dezvoltarea capitalului uman, imbunatatirea nivelului de calificari si a gradului de ocupare, precum si sprijinirea dezvoltarii unei societati romanesti bazata pe cunoastere. Cea de-a doua schema isi propune promovarea adaptabilitatii fortei de munca, a invatarii pe parcursul intregii vieti si a formarii profesionale continue.

Finantarile nerambursabile acordate trebuie sa se incadreze in sume cuprinse intre un minim de 15.000 euro si un maxim de 150.000 euro. Beneficiarii vor trebui sa asigure o contributie proprie de 20 la suta din total costuri eligibile pentru organizatii orientate spre profit sau 10 la suta in cazul celorlalte categorii de solicitanti.

Termenul limita de depunere a proiectelor este de 07.02.2008 pentru Masuri active pentru ocuparea fortei de munca si 05.02.2008 pentru Promovarea invatarii pe parcursul intregii vieti pentru calificarea si recalificarea fortei de munca.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »