Ministerul Agriculturii dă undă verde investiţiei Michelin de la Crişeni

Mihaela Moldovan 23 noiembrie 2012 3
Ministerul Agriculturii dă undă verde investiţiei Michelin de la Crişeni

 

Ministerul Agriculturii a aprobat schimbarea categoriei de folosinţă a unei suprafeţe de 20 de hectare de păşune din comuna Crişeni, terenul fiind unul unde ar putea prinde contur o investiţie de 300 de milioane de euro a Michelin România. “În calitate de ministru al Economiei, am iniţiat o serie de elemente care stau la baza investiţiei Michelin de la Crişeni. Ca ultimă informaţie, marţi Ministerul Agriculturi a emis avizul necesar schimbării categoriei de folosinţă pentru cele 20 de hectare de teren din Crişeni, aviz care va permite, în anumite condiţii, ca producătorul de anvelope să se extindă”, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, deputatul PDL de Sălaj, Lucian Bode.

Acesta şi-a exprimat speranţa că, într-un viitor foarte apropiat, consilierii locali din Crişeni să decidă preţul corect pentru terenul cu pricina, “în baza unei perspective acceptate de ambele părţi”, făcând referire la problema apărută între Michelin şi administraţia locală din Crişeni în ceea ce priveşte preţul la care ar putea fi vândută parcela de 20 de hectare. Mai exact, în timp ce investitorul s-a arătat dispus să plătească 3 euro pe metru pătrat, autorităţile locale au decis să ţină cu dinţii de preţul de circa 8 euro pe metru pătrat, stabilit de către o firmă de evaluare contractată în acest sens.

Primarul comunei Crişeni, Andrei Maior, a declarat că, deocamdată, nu are nicio informaţie privind avizul respectiv şi că aşteaptă să fie annţaţi oficial, în acest sens, de reprezentanţii Ministerului Agriculturii. “Aştept să primesc avizul şi apoi vom decide ce şi cum, inclusiv în privinţa preţului”, a declarat primarul Maior. Ca urmare, mingea este acum la aleşii locali din Crişeni, care trebuie să se întrunească în şedinţă şi să ia o decizie: ori ţin la preţ, ori îşi dau acordul pentru o investiţie care ar putea aduce sălăjenilor câteva sute de locuri de muncă în următorii ani.

 Fabrică de 300 milioane de euro

 Dacă Michelin va realiza, în cele din urmă, investiţia propusă, estimată la peste 300 milioane de euro, piaţa muncii din judeţ s-ar îmbogăţi cu circa 450 de noi slujbe. În caz contrar, este posibil ca multinaţionala să se orienteze spre alte ţări pentru dezvoltarea afacerii. Printre statele interesate să atragă o astfel de investiţie se numără Ungaria şi Serbia.

Michelin este lider mondial în domeniul anvelopelor, producând annual, în cele 68 de centre de producţie din lume, peste 190 de milioane de anvelope, de toate tipurile, de la cele destinate vehiculelor pe două roţi până la cele de avion sau gigant. De altfel, Grupul Michelin are o prezenţă comercială în 170 de ţări.
Fabrica Silvania Michelin numără peste o mie de angajaţi şi furnizează pe piaţa de consum peste 500.000 de anvelope de diverse tipuri. RomSteel Cord din Zalău are circa 300 de angajaţi, este parte a Grupului Michelin şi produce cord metalic, una dintre cele mai importante componente ale carcasei anvelopei. În ceea ce priveşte uzina Victoria, din Floreşti, aceasta are peste 1.800 de angajaţi.

 

Comentarii

comments

3 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Anonim 25 noiembrie 2012 at 13:46 - Reply

  Cred ca trebuie vizat castigul pe termen lung.
  Poza este cam veche….

 2. Ghita 25 noiembrie 2012 at 13:55 - Reply

  Primarul ar trebui sa-si struneasca putin consilierii si sa vada aportul financiar pentru Criseni in urmatorii 10 ani,ar trebui ca acesti oameni “politici” sa nu se gandeasca numai la ei,ori asteapta primarul o mica spaga…….

 3. legionar 30 noiembrie 2012 at 10:03 - Reply

  bravo ghita dar cred ca primarul asteapta o MARE SPAGA!!!

Lasa un Raspuns »