Micii comercinaţi, plătitori de TVA lunar

Olivian Vadan 6 septembrie 2012 1
Micii comercinaţi, plătitori de TVA lunar

Persoanele fizice sau juridice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sunt obligate să-şi modifice perioada fiscală, devenind plătitori de TVA lunar.
În această categorie vor intra şi persoanele care exercită profesii libere şi au efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri în luna iulie 2012. Toate aceste persoane au obligaţia ca, în maxim 5 zile lucrătoare de la finele lunii în care intervine exigibilitatea achiziţiei intracomunitare care generează această obligaţie, să depună la organele fiscale declaraţia de menţiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România, formular 092. Declaraţia de menţiuni se depune la organul fiscal în a cărui rază teritorială îşi are domiciliul fiscal persoana impozabilă sau în evidenţa căruia acesta se află înregistrată ca plătitor de impozite şi taxe, la registratură ori prin poştă, prin scrisoare recomandată. Obligaţia este reglementată de prevederile Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. O. Vădan

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. // 6 septembrie 2012 at 15:33 - Reply

    Da’ ce ma flamanzilor, nu va mai ajung banii?!
    Lipitori ordinare…

Lasa un Raspuns »