Marfuri retrase definitiv de la comercializare

Magazin Salajean 26 septembrie 2007 0

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Salaj au efectuat, in perioada 17-21 septembrie, actiuni de control la 26 de agenti economici salajeni.

Inspectorul sef adjunct al OJPC Salaj, Paul Marian, ne-a declarat ca verificarile s-au desfasurat atat in mediul urban, cat si in cel rural si au avut ca scop verificarea legalitatii functionarii operatorilor economici, verificarea respectarii cu strictete a indicatiilor date de producator in ceea ce priveste conditiile si temperatura de transport, pastrare si depozitare.

Totodata, s-a verificat in ce masura sunt respectate conditiile stabilite de producator, de actele normative in vigoare, precum si cele specifice activitatii la prestatorii de servicii.

Sanctiuni aplicate

Potrivit inspectorului sef adjunct, actiunile de control au fost finalizate prin intocmirea a 23 de Procese Verbale de Constatare si Contraventie (PVCC). Inspectorii au verificat produse in valoare de 1.438.493 de lei si au fost depistate marfuri cu abateri de la prevederile legale in cuantum de 614.053 lei.

Ca urmare a deficientelor constatate a fost dispusa masura de oprire definitiva de la comercializare, pana la remedierea deficientelor si intrarea in legalitate a unor produse in valoare de 143 lei.

Pentru toate neregulile constatate au fost aplicate 21 de avertismente si doua amenzi in valoare de 7.000 de lei.

Reclamatii solutionate

In perioada analizata, inspectorii OJPC Salaj au cercetat si solutionat sase reclamatii venite din partea consumatorilor.

Printre deficientele reclamate de consumatori se numara calitatea necorespunzatoare a unor produse de folosinta indelungata, care s-au defectat in perioada de garantie, calcularea incorecta a facturii de energie electrica si serviciile de igiena personala prestate necorespunzator.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »