“Magazin Sălăjean” îşi păstrează poziţia de lider al presei sălăjene

Andreea Vilcovschi 4 octombrie 2012 3
“Magazin Sălăjean” îşi păstrează poziţia de lider al presei sălăjene

Cele mai puternice 241 de firme sălăjene au fost premiate, ieri, în cadrul celei de-a 19-a ediţii a Topului Firmelor 2011, eveniment organizat de către Camera de Comerţ şi Industrie Sălaj şi găzduit de Primăria Zalău.

Pentru stabilirea clasamentului au fost luate în calcul 5.660 de firme, dintre care 1.358 au îndeplinit criteriile de admitere în top, respectiv să aibă profit din exploatare pozitiv, respectiv o cifră de afaceri de minim 100.000 de lei în cazul microîntreprinderilor şi de minim 250.000 de lei în cazul celorlalte entităţi. Nu au fost admise în clasament grupurile de interes economic, firmele care au datorii către stat mai mari decât sumele ce trebuie să le încaseze, precum şi agenţii economici pentru care valoarea a cel puţin unui indicator calculat este negativă (cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi eficienţa utilizării capitalului angajat).

Topul Firmelor 2011 a fost structurat pe şase domenii de activitate, fiecare dintre acestea împărţită pe grupe de activitate.

În clasamentul CCI Sălaj, Simar SRL, societatea care editează cotidianul Magazin Sălăjean, a ocupat poziţia fruntaşă la categora “Activităţi de editare a cărţilor, ziarelor, revistelor şi alte activităţi de editare” – întreprinderi mici, consolidându-şi, astfel, poziţia de lider al presei sălăjene.

Preşedintele CCI Sălaj, Vasile Pădurean, a făcut o prezentare a indicatorilor economici din judeţ, identificând şapte aspecte pozitive şi trei, negative. Astfel, de la începutul anului, a crescut numărul firmelor înmatriculate, precum şi cifra de afaceri sau profitul din exploatate al companiilor sălăjene, în 2011 faţă de 2010. Un trend ascendent se observă şi în ceea ce priveşte investiţiile realizate, numărul de salariaţi şi câştigul salarial net, în paralel cu diminuarea numărului de şomeri.

Pe de altă parte, susţine Pădurean, în decursul anului 2011 şi în prima jumătate din 2012, peste 600 de firme au intrat în insolvenţă, productivitatea muncii în industrie s-a redus cu 17 procente, iar 226 de societăţi au datorii mai mari decât creanţele la stat.

Comentarii

comments

3 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Anonim 4 octombrie 2012 at 18:08 - Reply

  MS cei mai tari din parcare, pacat insa ca parcarea ii goala!

  • Anonim 4 octombrie 2012 at 18:36 - Reply

   normal ca-i goala, ca celelalte ziare fac figuratie 🙂

   • Georgel Babiuc 8 octombrie 2012 at 00:53 - Reply

    Ia te uita prostitutia jurnalistica a luat premiu:)))

    da la ziarul lui cotoiza nu i-o dat nimic? apropo mai exista ziarul ala falimentar?

Lasa un Raspuns »