Locuintele vor fi asigurate obligatoriu!

Magazin Salajean 7 noiembrie 2007 0

Locuintele vor fi asigurate obligatoriu!

Senatorii au adoptat un proiect de lege care prevede ca proprietarii vor fi obligati sa isi asigure locuintele impotriva dezastrelor naturale pentru suma de 10.000 sau 20.000 de euro, in functie de tipul constructiei. In acelasi context, urmeaza sa se infiinteze un Pool de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale.

Cu 73 de voturi pentru si doar unul impotriva, senatorii au adoptat proiectul de lege privind asigurarea obligatorie a locuintelor. Actul normativ prevede ca suma asigurata poate ajunge la echivalentul in lei a 20.000 de euro (pentru locuinte de tip A), respectiv 10.000 de euro (pentru locuinte de tip B). Locuintele tip A sunt constructiile cu structura de rezistenta din beton armat, metal sau lemn, cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic sau chimic.

Locuintele tip B sunt constructiile cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alt tip de materiale nesupuse unui tratament termic sau chimic.

Proiectul de lege prevede, de asemenea, infiintarea unui Pool de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID), definit ca societate comerciala de asigurare-reasigurare constituita prin asocierea societatilor de asigurare autorizate sa incheie asigurari obligatorii de locuinte. Legea arata ca orice persoana care devine proprietara a unei locuinte neasigurate va fi obligata sa contracteze o asigurare obligatorie, in termen de 5 zile lucratoare de la data autentificarii titlului de proprietate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »