Jumătate din locurile de muncă vacante din judeţ sunt pentru muncitori necalificaţi

Angajatorii sălăjeni pun la dispoziția persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă aproape 200 de posturi, mai mult de o treime dintre ele fiind în producţie şi prestări servicii, au anunţat reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj.

Potrivit sursei citate, 19 companii din domeniu şi-au anunţat intenţia de a încadra în muncă 73 sălăjeni ca operatori maşini unelte cu comandă numerică, manipulanţi mărfuri, mecanici utilaj, sudori, prelucrători prin aşchiere şi muncitori necalificaţi. Cei care vor să lucreze în construcţii pot alege între cele 48 de slujbe vacante: finisor terasamente, instalatori, mecanici utilaj sau zidari-pietrari. Alta 45 de locuri de muncă sunt în industria confecţiilor, unde se caută operatori confecţioneri sau confecţioneri asamblori, dar şi confecţioneri articole din piele şi înlocuitori şi muncitori necalificaţi. Oferta perioadei este completată de 15 posturi în industria lemnului – tâmplari universali şi confecţioneri tâmplărie aluminiu şi mase plastice, 14 în comerţ – vânzători şi lucrători comerciali şi patru în turism şi industria alimentară – femeie de serviciu, bucătar, barman şi lucrător comercial.

În continuare sunt la mare căutare muncitorii necalificați, cărora angajatorii din județ le pun la dispoziţie 104 locuri de muncă, adică mai mult de jumătate din totalul celor din oferta acestei perioade. În schimb, pentru sălăjenii cu studii superioare sunt disponibile doar două joburi ca inspector resurse umane şi responsabil transport.

Alte articole

Leave a Comment