Japonezii de la Takata deschid fabrica la Jibou

Magazin Salajean 22 august 2011 0

Japonezii de la Takata deschid fabrica la Jibou

Reprezentantii firmei nipone Takata deschid o unitate de productie in Jibou, unde se vor realiza volane pentru autovehicule si centuri de siguranta. Demersul aduce dupa sine si o oferta generoasa pentru locuitorii din oras aflati in cautarea unui loc de munca.

Societatea care deschide o unitate de productie la Jibou, Takata Petri, este o companie japonezo-germana, infiintata in anul 1933. Aceasta produce, in general, elementele de siguranta pentru autoturisme. Cei mai importanti clienti ai ei sunt Audi, BMW, Chrysler, Daimler, Ford, Fuji Heavy, Industries, GM, Honda, Hyundai, Mazda, Mitsubishi Motors, Nissan, Toyota, VW.

Takata Petri este al treilea producator de componente auto de pe piata din Romania. Compania detine doua fabrici la Arad, pentru productia de centuri de siguranta si de volane auto, si o fabrica la Sibiu, unde se confectioneaza pernele de aer pentru airbag-uri, care sunt asamblate in Germania. Fabrica din Sibiu produce airbaguri pentru o mare parte din producatorii de masini: BMW, Ferarri, Mercedes, Renault (inclusiv Dacia), Toyota, Ford si altele. Toate piesele sunt confectionate la cele mai inalte standarde. In mai 2009, compania avea 4.000 de angajati in fabricile din Arad si 1.200 de angajati in unitatea de la Sibiu

Din cele aflate de la primarul orasului Jibou, Eugen Balanean, la Jibou ar urma sa se realizeze centuri de siguranta si volane.

Credem ca este o investitie de lunga durata si foarte sigura, deoarece reprezentantii societatii au cheltuit aici peste 50.000 de euro pentru a amenaja spatiul de productie si pentru a crea conditii moderne de lucru (vestiare, termopane, sala de instruire, circuitul de activitate). Pentru orasul nostru, deschiderea acestei sectii, este o gura de oxigen avand in vedere numarul mare de cetateni fara un job. Firma japoneza, potrivit declaratiilor reprezentantilor acesteia, va angaja intre 350 si 500 de persoane. Nu stiu insa cat de repede isi vor recruta personal, deoarece am inteles ca nu neaparat au nevoie de personal specializat, ci mai ales impun anumite conditii (indemanare, bune acuitati vizuale), a explicat prim-edilul de Jibou.

Se pare ca orasul Jibou reprezinta un punct important din strategia de dezvoltare a firmei in zona de Nord-Vest a tarii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »