Investitia de peste 4 milioane de euro a creat 11 locuri de munca

Magazin Salajean 15 ianuarie 2007 0

Investitia de peste 4 milioane de euro a creat 11 locuri de munca

Din momentul in momentul in care Parcul Industrial Jibou a inceput sa prinda contur, pe hartie, prin 1999, si pana la finalizare si predarea amplasamentului beneficiarului, respectiv Consiliului Local Jibou, oficialii au promis cate-n luna si stele cu privire la propulsarea orasului in categoria unui pol economic important al judetului si crearea a peste 1.000 de locuri de munca. Pentru ca, mai ales la acest capitol, Jiboul statea foarte prost, dupa ce Depoul si-a inchis portile, iar marea parte a fortei de munca activa masculina a ramas pe drumuri.

Dar Parcul Industrial Jibou exista, deja, de aproape doi ani, si exista si agenti economici care au concesionat teren si, cu toate acestea, promisiunile s-au materializat doar prin angajarea a 11 muncitori – strungari si confectionari, de catre unica societate comerciala – Grov Invest – Belgia, care a inceput productia de mobilier de spital.

Din cele 22 de hectare de teren dotat cu toate utilitatile necesare dezvoltarii unei industrii, mai sunt, si acum, neocupate, circa 7 hectare. Celelalte firme care au concesionat teren, respectiv Comatex SA, Arc Group si Verbelco – toate locale si Soft Games – Italia, sunt ori in faza de constructie, ori in faza de proiectare a viitoarei constructii.

Atragerea celor 10 investitori cu capital financiar marit si a 40 de IMM-uri, care sa deschida portile pentru peste 1.000 de muncitori, a ramas doar la stadiul de vis, iar investitia Phare – 2000, in valoare de 4.481.152 euro, lancezeste. Ori, poate, asa cum a mentionat si un oficial din cadrul Primariei Jibou, pe investitori nu-i intereseaza altceva, in acest moment, decat concesionarea de spatiu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »