Investitia Cemacon de la Recea, finalizata anul viitor

Magazin Salajean 23 iunie 2009 0

Investitia Cemacon de la Recea, finalizata anul viitorProducatorul de caramizi Cemacon investeste peste 25 de milioane de euro in linia de productie de la Recea, comuna Varsolt. Conducerea Cemacon a luat decizia de a investi intr-o noua linie de productie inca de anul trecut. Nu stim, deocamdata, care va fi influenta crizei economice asupra cifrei noastre de afaceri, din cauza oscilatiilor de preturi, si a evolutiei pietei, insa, tinand cont de faptul ca lucrarile vor fi finalizate in cursul anului viitor, speram ca efectele crizei sa se diminueze si piata sa isi revina, ne-a declarat directorul de vanzari si calitate al Cemacon Zalau, Butka Coloman. Potrivit acestuia, viitoarea linie va avea o capacitate de productie de 750 de tone pe zi, in timp ce transa de 18 milioane de euro, alocata lucrarilor din acest an, este singura investitie planificata in 2009. Butka Coloman mai precizeaza ca finantarea investitiei va fi asigurata atat din sursele companiei, cat si din credite bancare. In cele mai optimiste previziuni ale celor de la Cemacon se spera ca, la finalizarea proiectului de la Recea, capacitatea de productie anuala a companiei se va tripla.

Mentionam ca, in primele trei trimestre ale anului trecut, cererea de caramida a depasit capacitatea de productie a companiei, in timp ce, in ultimul trimestru al anului 2008, cererea a scazut, fiind de aproximativ 90 la suta din capacitatea de productie.

Cemacon Zalau a obtinut in primul trimestru din 2009 un profit net de 550.000 de lei, in scadere cu 65 la suta fata de castigurile din perioada similara a anului trecut, in contextul comprimarii cifrei de afaceri cu 52 la suta. Cifra de afaceri inregistrata de producatorul de caramida in primele trei luni ale acestui an a fost de 5,96 milioane de lei, in scadere cu 52 la suta, in conditiile in care, in primele trei luni din 2008, cifra de afaceri urcase la 12,48 milioane de lei. Compania are ca domeniu de activitate fabricarea caramizilor, a tiglelor si a altor produse pentru constructii din argila arsa, iar actionarul principal al societatii este Broker Cluj (BRK), cu o participatie de 12,8 la suta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »