Inspectorii de munca au dat amenzi de aproape 190.000 de lei

Magazin Salajean 11 aprilie 2012 0

Inspectorii de munca au dat amenzi de aproape 190.000 de leiAproape 190.000 de lei insumeaza amenzile aplicate de catre inspectorii de munca, in luna martie, patronilor salajeni prinsi nerespectand normele legale in vigoare. Cele mai multe sanctiuni au fost date pentru folosirea fortei de munca la negru.

Potrivit unui comunicat remis de Inspectoratul Teritorial de Munca Salaj, in cursul lunii martie au fost controlati aproximativ 150 de operatori economici, la care au fost identificate 12 persoane care desfasurau activitatea fara forme legale de angajare. Agentii economici prinsi pe picior gresit au fost sanctionati contraventional cu amenzi in valoare totala de 120.000 de lei. In plus, pentru necompletarea elementelor contractelor individuale de munca in registrul general de evidenta al salariatilor in format electronic, respectiv netransmiterea acestuia la termenele legale, un alt angajator a fost sanctionat cu amenda de 5.000 de lei.

De asemenea, in cadrul unei campanii privind identificarea cazurilor de munca nedeclarata, precum si verificarea respectarii prevederilor legale referitoare la securitatea si sanatatea in munca la unitatile din domeniul constructii, au fost depistate sase persoane care lucrau fara forme legale. Cei cinci angajatori au fost sanctionati cu amenzi de 60.000 de lei.

Controalele efectuate de inspectori in cursul lunii martie au vizat si modul de utilizare a echipamentelor de munca, precum si respectarea tehnologiilor in parchetele de exploatare si pe drumurile forestiere. Au fost controlati cinci agenti economici, deficientele constatate fiind: lipsa atestarii profesionale ca fasonator; lipsa semnalizarii de securitate; neintocmirea fisei postului. Pentru aceste nereguli au fost dispuse masuri de remediere, patru dintre angajatori fiind sanctionati cu avertisment.

In domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au mai efectuat luna trecuta 43 de controale, doar un angajator fiind sanctionat cu amenda de 4.000 lei pentru nedepunerea in termenul legal a dosarului de cercetare a accidentului de munca.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »