În Zalău se furnizează căldură cu… scandal

Andreea Vilcovschi 25 octombrie 2012 0
În Zalău se furnizează căldură cu… scandal

Nici n-a început bine furnizarea căldurii în municipiu, că au şi apărut problemele. 250 de familii din Zalău şi câteva mii de copiii din şcoli şi grădiniţe ar putea răbda frig, din cauza conflictului dintre Primăria Zalău şi E-Star Za Distriterm, fostul furnizor de agent termic din municipiu. După ce autorităţile locale au acţionat în instanţă compania maghiară în data de 12 octombrie, pentru nerespectarea prevederilor contractuale, E-Star ripostează şi ameninţă municipalitatea cu plângere penală.

Reprezentanţii E-Star reclamă faptul că Uzina Electrică, al cărei unic acţionar este Consiliul Local Zalău, a început să furnizeze căldură prin reţelele firmei maghiare. “Cei de la E-Star ne şantajează, ne ameninţă cu plângere penală pentru că folosim o parte a reţelei termice care le aparţine. Nu le înţelegem atitudinea, în condiţiile în care am făcut tot posibilul să ajungem la un numitor comun cu ei. Nu putem ieşi dintr-un contract pe care partea maghiară nu l-a respectat”, precizează Radu Căpîlnaşiu.

Potrivit spuselor sale, municipalitatea a solicitat E-Star să permită Uzinei Electrice să folosească reţeaua în cauză în compensare, în contul unei părţi din datoria de 1,1 milioane de lei pe care maghiarii o au către firma din Zalău. Ba mai mult, spune Căpîlnaşiu, “în contract se stipulează că reţelele devin bunuri de predare la finalizarea contractului, indiferent că acest lucru se petrece după cinci ani sau după 49 de ani”.

În condiţiile date, primarul Zalăului regretă că nu a solicitat ordin prezidenţial, care să dea drept Uzina să utilizeze reţelele.Căpîlnaşiu speră, totuşi, că cei de la E-Star vor fi rezonabili şi vor permite Uzinei să folosească reţelele în schimbul unei chirii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »