In Salaj, Scumpirea painii nu e justificata

Magazin Salajean 9 august 2007 0

In Salaj, Scumpirea painii nu e justificataIn ciuda motivelor si argumentelor pe care le aduc firmele profilate pe fabricarea produselor de panificatie pentru majorarea pretului la paine, directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Salaj, Ioan Bujita, a declarat scumpirea respectiva nu este justificata. Scumpirea painii nu este justificata in Salaj, orice ar spune firmele de panificatie. Pretul graului a ramas acelasi ca anul trecut, adica de 0,5 lei-kilogram. Nici raportul leu-euro nu este un motiv ca pretul painii sa creasca in judet. De altfel, nu exista nici o motivatie financiara pentru aceasta scumpire, a declarat Ioan Bujita.

De cealalta parte, majoritatea firmelor de morarit si panificatie din judet au inceput deja demersurile pentru majorarea pretului painii si al produselor de panificatie, motivand ca decizia este legata de costurile mari de achizitie a graului si a fainii pe care le-au avut in ultima luna.

Dana Szabo, directorul economic al SC Abo Mill SA, una dintre cele mai importante firme de fabricare a produselor de morarit si panificatie din Salaj, a declarat saptamana trecuta pentru Magazin Salajean ca incepand din 15 august, vom creste pretul painii cu 10-15 la suta. Deocamdata, preturile nu au crescut pentru ca folosim stocul vechi de faina. Asteptam sa vedem cum se misca piata. Credem ca evolutia pretului la paine va urma tendinta pretului graului, daca nu va fi redus TVA.

Reprezentantii firmelor de panificatie au nuantat scumpiri de 5-6 la suta pentru inceput si, cumulat, de 30-40 la suta pana la sfarsitul anului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »