În Sălaj: Membrii secţiilor de votare la Referendum “înghit” minim 128.000 de lei

magazinsalajean 18 iulie 2012 3
În Sălaj: Membrii secţiilor de votare la Referendum “înghit” minim 128.000 de lei

Peste 128.000 de lei însumează costurile pentru plata sălăjenilor membri în birourile electorale ale secţiilor de votare, costituite în judeţ pentru organizarea Referendumului în vederea demiterii preşedintelui Traian Băsescu.
Preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană Sălaj, judecătorul Mirela Lazoc, ne-a declarat, ieri, că au fost stabilite sumele de plată pentru preşedinţii şi membrii secţiilor de votare de la Referendum. “Conform Hotărârii de Guvern nr. 684/2012 privind aprobarea bugetului necesar pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, publicată în Monitorul Oficial, preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare beneficiază de o indemnizaţie de 85 de lei pe zi de activitate, dar nu mai mult de trei zile. Membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare beneficiază de o indemnizaţie de 85 de lei pe zi de activitate, dar nu mai mult de două zile. Veniturile din indemnizaţii sunt impozabile”, a declarat Mirela Lazoc.
De asemenea, cei aproximativ 20 de statisticieni, informaticieni şi alt personalul tehnic auxiliar care participă la efectuarea operaţiunilor generate de activitatea acestor birouri sau oficii electorale primesc o indemnizaţie de 65 de lei pe zi de activitate. Acest lucru înseamnă un plus de cheltuieli de aproximativ 1.300 de lei.
La nivelul unei secţii de votare trebuie să existe minim patru membri. Ceea ce înseamnă că pentru toate cele 299 de secţii de votare din judeţ, cheltuielile ajung la peste 128.000 de lei. Mai mult, membrilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi personalului care este în misiune de pază la aceste birouri, li se asigură în ziua votării 10 lei de persoană pentru băuturi răcoritoare, căfea şi gustări.
Potrivit sursei citate anterior, preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare vor fi aleşi prin tragere la sorţi, vineri, de la ora 10, la sediul Tribunalului Sălaj. Tragerea la sorţi se face de pe o listă care va cuprinde, în următoarea ordine: judecătorii şi procurorii, precum şi alţi jurişti din judeţ, care nu fac parte dintr-un partid politic. Dacă numărul juriştilor este insuficient, tragerea la sorţi se face de pe o altă listă care va cuprinde persoane de altă specialitate, cu o reputaţie neştirbită şi care nu fac parte din nici un partid politic. În termen de trei zile de la desemnarea acestora, vor fi aleşi reprezentanţii partidelor politice care vor fi prezenţi în secţiile de votare.
Pe de altă parte, Prefectura Sălaj va trebui să organizeze comisii speciale care vor merge în teritoriu pentru a verifica condiţiile de desfăşurare a Referendumului.
Biroul Electoral de Circumscripţie are următoarea componenţă: preşedinte, Mirela Lazoc, iar reprezentanţi ai partidelor politice Claudiu Breje (PSD), Dan Sabadâş (PNL), Bogdan Ilea (PDL), Kerekes Edit Klara (UDMR), Ioan Brînduşe (UNPR) şi Gheorghe Ardelean (Partidul Conservator).
Mihaela Oprea

Comentarii

comments

3 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. x 19 iulie 2012 at 04:27 - Reply

    Se compara aceasta suma cu cat au furat pdl-isti cu base , videanu, udrea, blaga, etc ?

  2. Anonim 19 iulie 2012 at 06:26 - Reply

    Marii hoti si mincinosi se afla fara nici o indoiala la USL!!! Sa nu-l uitam pe puscariasul de lux,Nastase,care si-a inscenat sinuciderea,pe puscariabilii Dinu Patriciu,Catalin Voicu etc,care au dus ecconomia tarii in deriva!!!

  3. Anonim 19 iulie 2012 at 09:00 - Reply

    Cine va plati aceste cheltuieli , cel care va pierde , cel care va cistiga sau prostimea ca de obicei.

Lasa un Raspuns »