Guvernul investeste major in infrastructura

Magazin Salajean 3 iulie 2007 0

Deputatul de Salaj Catalin Micula a declarat ca Guvernul a alocat 600 de miliarde de lei pentru modernizarea infrastructurii din teritoriu. Banii vor ajunge in judete pentru a putea fi luati in lucru 5.000 de kilometri de drumuri judetene. Tot pentru a recupera la capitolul artere de circulatie, a fost alocata suplimentar suma de 200 de miliarde de lei, care sa faca posibila punerea in aplicare a Ordonantei 7/2006, care se refera la construirea si extinderea infrastructurii rurale. Autoritatile locale vor avea, astfel, posibilitatea sa reabiliteze nu doar soselele din judet, ci si sa puna la punct podurile si trecerile peste cursurile de apa. De asemenea, fondurile prin Ordonanta 7/2006 privesc si reabilitarea si extinderea retelelor de utilitati sau, acolo unde acestea nu exista, introducerea lor.

CET-ul, ajutat financiar

Potrivit sursei citate, alta alocatie importanta pentru populatie o reprezinta suplimentarea cu 100 de miliarde de lei a bugetului Ministerului Internelor si Reformei Administrative pentru plata diferentelor de pret la carbunele furnizat la CET-uri. Masura a fost luata de autoritatile centrale din cauza ca la nivel national, au fost inregistrate orase care au avut probleme cu aprovizionarea CET-urilor, mai ales anul trecut, cand dupa inundatiile din lunile de vara, unele dintre ele nu au putut fi alimentate cu carbune.

Spitalul Judetean intra in reabilitare

In domeniul sanatatii, deputatul Micula a informat ca s-a alocat o prima transa de 355 miliarde de lei, care sa permita refacerea si modernizarea spitalelor judetene. In Salaj, unitatea spitaliceasca va primi bani este cea judeteana, care va intra intr-un program de reabilitare majora.

Trei sferturi din suma alocata in domeniul sanatatii va merge pe echipamente si dotari care sa permita efectuarea de ecografii, si analize de laborator in cel mai important spital din fiecare judet, tot aici urmand sa fie amenajate sali de operatie moderne, cu aparatura medicala de ultima generatie.

Al patrulea sfert din suma pentru spitale va fi investita pentru refacerea structurii cladirilor, pentru achizitionarea de mobiler si pentru asigurarea conditiilor de igiena.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »