Gestionarea deseurilor, ignorata total de firmele salajene

Magazin Salajean 20 iulie 2007 0

Gestionarea deseurilor, ignorata total de firmele salajene

Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest a organizat in cursul zilei de ieri seminarul de informare cu privire la Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului privat al IMM, in domeniul gestionarii deseurilor, Phare 2005 CES.

Cat priveste prezenta firmelor salajene de gestionare a deseurilor la aceasta intalnire, putem spune ca prin sala de sedinte a Consiliului Judetean a cam batut vantul. Doar o singura societate care se ocupa de gestionarea deseurilor in Salaj, respectiv SC Ave Salaj Ecoserv Zalau (fostul RomEntrans) a manifestat interes in ceea ce priveste sprijinirea sectorului privat in domeniul gestionarii deseurilor. Coordonatorul intalnirii a fost Adrian Gheorghiu, expert in cadrul Ramboll Romania Office.

Obiectivul general al Schemei de Granturi Gestionarea deseurilor pentru IMM-uri este acela de a oferi asistenta financiara intreprinderilor mici si mijlocii din cele opt regiuni ale Romaniei care actioneaza direct in sectorul privind gestionarea deseurilor sau au un impact direct asupra acestui sector. Prin aceasta actiune se doreste sprijinirea IMM-urilor in eforturile lor de a reduce volumul deseurilor si/sau de a le trata intr-un mod corespunzator.

Bugetul disponibil pentru licitatie este de 8,66 milioane de euro, din care 6,50 milioane de euro reprezinta fonduri Phare si 2.16 milioane sunt co-finantate de la bugetul de stat. Pentru fiecare dintre regiunile de dezvoltare, bugetul maxim este de 1,0837 milioane de euro.

In ceea ce priveste valoarea finantarii nerambursabile, aceasta va fi cuprinsa intre 50.000 si 200.000 de euro pentru fiecare proiect. Fiecare beneficiar al finantarii nerambursabile trebuie sa contribuie cu un aport propriu de cel putin 50 la suta in numerar, din bugetul proiectului. Proiectele vor fi depuse la sediul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, strada Sextil Puscariu nr. 2, Cluj Napoca, iar termenul limita de depunere este 7 septembrie 2007, ora 16.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »