Fiscul face precizari referitoare la anumite formulare fiscale

Magazin Salajean 29 februarie 2012 0

Fiscul face precizari referitoare la anumite formulare fiscale Directia Generala a Finantelor Publice Salaj face cunoscut faptul ca persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a caror cifra de afaceri, efectiv realizata la finele anului calendaristic, este inferioara sumei de 119.000 lei, au obligatia sa depuna formularul 392A – Declaratia informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul 2011.

Persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA, potrivit actului normativ amintit, cu modificarile si completarile ulterioare, a caror cifra de afaceri realizata la finele anului calendaristic, excluzand veniturile obtinute din vanzarea de bilete de transport international rutier de persoane, este inferioara sumei de 119.000 de lei, au obligatia sa depuna formularul 392B – Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul 2011.

Persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, care realizeaza operatiuni scutite fara drept de deducere prevazute la art. 141 cu exceptia celor prevazute la art. 141 alin. (2) lit. a), b), e), f), care nu sunt accesorii activitatii principale, nu au obligatia depunerii formularului 392B – Declaratia informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul 2011.

Termenul de depunere a acestor formulare pentru anul fiscal 2011 este pana la data de 27 februarie 2012, inclusiv. Aceste declaratii, in format hartie, insotite de formatul electronic se depun la registratura organului fiscal competent sau la posta, prin scrisoare recomandata.

Formatul electronic se obtine prin folosirea programului de asistenta elaborat de Ministerul Finantelor Publice, pus la dispozitie, gratuit, de unitatile fiscale sau poate fi descarcat de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala la adresa: http://www.anaf.ro/public/wps/portal/ ANAF/AsistentaContribuabili/ProgrameUtile. Modelul si continutul formularelor fiscale 392A si 392B, precum si instructiunile de completare a acestora sunt reglementate printr-un ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare de declaratii informative.

Informatii suplimentare se pot obtine la: birourile pentru asistenta contribuabililor din cadrul administratiilor finantelor publice; telefonic la Biroul de asistenta contribuabili a DGFP Salaj, la numarul 0260-661117; telefonic, la Centrul de asistenta a contribuabililor, la numarul 031 40 39 160 sau accesand pagina de Internet – www.anaf.ro.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »