Fiscul aduce noutati privind Declaratia 394

Magazin Salajean 3 februarie 2012 0

Fiscul aduce noutati privind Declaratia 394 	Directia Generala a Finantelor Publice a Judetului Salaj face cunoscut ca, in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) privind declararea livrarilor, prestarilor si achizitiilor efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de taxa pe valoarea adaugata (TVA) si pentru aprobarea modelului si continutului formularului 394 – Declaratie informativa privind livrarile, prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA.

Prevederile acestui act normativ au intrat in vigoare in 1 februarie si se aplica pentru operatiunile efectuate incepand cu luna ianuarie 2012.

Formularul se completeaza si se depune de catre: persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, conform art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru orice operatiune taxabila pentru care este emisa o factura, inclusiv pentru avansuri, si pentru care exigibilitatea intervine in perioada de raportare: persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, conform art. 153 din Legea nr. 571/2003, care realizeaza in Romania, de la persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, achizitii de bunuri sau servicii taxabile cu cota prevazuta de lege.

Declaratia trebuie sa contina toate facturile care au fost primite in perioada de raportare, inclusiv cele care au inscrisa mentiunea

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »