Firmele indisciplinate, pedepsite aspru de Fisc

Magazin Salajean 18 martie 2008 0

Societatile care nu isi declara timp de doua luni consecutiv obligatiile de plata vor fi declarate din oficiu inactive. Astfel, agentii economici indisciplinati risca sa fie declarati inactivi.

Conform noilor prevederi fiscale, vizate vor fi toate categoriile de contribuabili, atat cei cu personalitate juridica, cat si ceilalti. Firmele declarate inactive nu vor mai avea voie sa desfasoare nici un fel de activitate comerciala pana la remedierea situatiei.

Potrivit Directiei Generale a Finantelor Publice Salaj, contribuabilii persoane juridice sau orice alte entitati fara personalitate juridica, cum sunt organizatiile nonprofit sau asociatiile fara scop patrimonial, care nu isi indeplinesc obligatiile declarative la doua termene de declarare consecutive si carora, la cerere, nici nu li s-a aprobat de catre organul fiscal competent o masura privind indeplinirea obligatiilor fiscale, vor fi declarati inactivi. Mai mult de atat, conform prevederilor fiscale, agentii economici trebuie sa isi declare obligatiile fiscale pana in data de 25 a lunii urmatoare, lunar sau trimestrial, in functie de cifra de afaceri. Astfel, contribuabilii care nu respecta aceste termene de doua ori consecutiv, pe langa faptul ca vor fi declarati inactivi, vor fi sanctionati si cu amenzi.

Directia Generala a Finantelor Publice Salaj atrage atentia tuturor contribuabililor cu privire la termenul de 25 a fiecarei luni, data la care au obligatia depunerii documentelor declarative privind impozitele, taxele si contributiile, precum si efectuarea acestor plati catre bugetul de stat. Neindeplinirea acestor obligatii se va sanctiona cu amenzi contraventionale cuprinse intre 1.000 si 5.000 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »