Finanţări pentru înfiinţarea de IMM-uri

Mihaela Moldovan 14 august 2012 1
Finanţări pentru înfiinţarea de IMM-uri

Sălăjenii care vor să intre în afaceri şi caută surse de finanţare prin care să îşi pună businessul pe picioare pot apela Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri, derulat , în acest an, de Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (A.I.P.P.I.M.M). Prin programul respectiv, autorităţile centrale vizează stimularea înfiinţării de noi microintreprinderi, creşterea potenţialului de accesare a surselor de finanţare şi dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale tinerilor în scopul implicării acestora în structuri economice private. Finanţarea programului se va face cu fonduri de la bugetul de stat prin acordarea de alocaţii financiare nerambursabile, înscrierile urmând să se realizeze on-line, în aplicaţia pusă la dispoziţie pe site-ul AIPPIMM : www.aippimm.ro. Beneficiarii programului pot fi tinerii debutanţi în afaceri, cu vârsta de până la 35 de ani, care nu au mai deţinut calitatea de acţionar sau asociat în vreo firmă şi au un plan bun de afaceri cu care să obţină un punctaj cât mai mare la aplicaţia on-line.
Dintre facilităţile oferite prin Program poate fi menţionată acordarea de alocaţii financiare nerambursabile reprezentând cel mult 50 la sută din valoarea proiectului de investiţii, dar nu mai mult de echivalentul în lei a 10.000 de euro. Se vor acorda garanţii de stat până la cel mult 80 la sută din valoarea creditului solicitat, pentru creditele contractate de beneficiari în vederea realizării planurilor de afaceri, dar nu mai mult de echivalentul în lei a 80.000 de euro, prin intermediul Fondului Naţional de Garantare al Creditelor pentru IMM .
O altă facilitate de sprijinire a tânărului întreprinzător adoptată anul trecur prin acelaşi act normativ care a reglemtat şi programul anterior amintit este aceea potrivit căreia cheltuielile de asigurări sociale datorate de angajatori sunt scutite pentru veniturile a cel mult patru salariaţi – dar nu mai mult de echivalentul salariului mediu brut pe economie din anul anterior pentru fiecare salariat.
Condiţiile de eligibilitate fac referire la microintreprindere care poate fi înfiinţata de un întreprinzător debutant, ca asociat unic, sau de cel mult cinci întreprinzători debutanţi asociaţi. Microintreprinderea trebuie să aibă în obiectul de activitate cel mult cinci grupe de activităţi CAEN, cu excepţia următoarelor activităţi: intermedieri financiare şi asigurări; tranzacţii imobiliare, activităţi de jocuri de noroc şi pariuri, producţie sau comercializare de armament, muniţii, explozibili, tutun, alcool, plante şi substanţe aflate sub control naţional, precum şi activităţile excluse de normele europene cu privire la ajutorul de stat.
De asemenea, tânărul întreprinzător trebuie să angajeze cel puţin doi salariaţi la momentul obţinerii facilităţilor de finanţtare şi să reinvestească măcar 50 la sută din profitul realizat în anul precedent

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. onutan 14 august 2012 at 15:21 - Reply

    stiati ca tot curentul consumat de firma din iasi la zilele zalaului (verii ) a fost platit de primaria zalau ? s-au racordat de la reteaua care alimenteaza iluminatul public si tot consumul sa inregistrat pe contorul primariei ,cred ca parchetul ar trebui sa-i intrebe pe cei care au aprobat acest lucru

Lasa un Raspuns »