Fermierii sălăjeni nu se înghesuie la ajutorul de minimis

Andreea Vilcovschi 1 octombrie 2012 2
Fermierii sălăjeni nu se înghesuie la ajutorul de minimis

Aproximativ 22.000 de agricultori sălăjeni ar putea primi un ajutor de stat în valoare de 100 de lei pentru fiecare hectar cultivat. Banii sunt acordaţi prin intermediul Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Sălaj, pentru fermierii ale căror culturi au fost afectate de secetă. Pentru depunerea cererilor, sălăjenii mai au la dispoziţie două săptămâni.

Doar 1.900 de agricultori din judeţul Sălaj au depus, până în prezent, cereri de compensare a pierderilor de producţie înregistrate din cauza secetei, pentru aproximativ 6.000 de hectare, ne-a declarat Nicolae Dascăl, şeful Serviciului Inspecţii Implementare din cadrul DAJ Sălaj. “Pentru a veni în sprijinul fermierilor, la fiecare centru pe care Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură îl are în judeţ au fost desemnaţi câte doi consilieri DAJ, care să preia dosarele solicitanţilor”, a mai spus Dascăl.

Fermierii ale cărăr culturi au fost afectate de seceta din acest an agricol mai pot depune cereri pentru ajutorul de minimis până în data de 15 octombrie, plăţile urmând a se face din 1 noiembrie. Sprijinul, în valoare de 100 de lei pe hectar, se acordă pentru suprafeţe cuprinse între 1 hectar şi 10 hectare. Suma maximă a sprijinului financiar nu poate depăşi echivalentul a 7.500 de euro pentru fiecare beneficiar.

Beneficiarii schemei de ajutor sunt fermieri persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, persoane juridice, precum şi orice forme asociative cu sau fără personalitate juridică care deţin suprafeţe de culturi agricole în teren arabil şi au înfiinţat culturi în toamna anului 2011 sau în primăvara anului 2012.

Ministerul Agriculturii estimează că la nivel naţional pot beneficia de aceşti bani 573.000 de fermieri, pentru aproximativ 1,9 milioane de hectare. Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor se ridică la 42,8 milioane de euro şi se asigură de la bugetul de stat.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 3 octombrie 2012 at 11:42 - Reply

    cum ‘sa depasesti 7500 de Euro cand valoarea maxima de despagubire sunt pt 10 ha, adica 10 ha * 100 lei = ??? 7500 euro? fain mai stati cu matematica, da bine ca dati articole cu sume interesante!!!
    Citesti presa ca sa vezi numai informatii eronate!

    • Anonim 3 octombrie 2012 at 20:44 - Reply

      un agricultor poate avea mai multe parcele, prin urmare poate primi bani pt fiecare din ele… capisci??

Lasa un Raspuns »