Familia Stanca, din nou in Top 300 Capital

Magazin Salajean 29 noiembrie 2007 0

Familia Stanca, din nou in Top 300 Capital

O noua editie a Top 300 cei mai bogati romani, supliment al revistei economice Capital, a aparut ieri pe piata fara modificari importante, cel putin in ceea ce priveste judetul nostru. Mai exact, Salajul ramane, la fel ca in anii precedenti, cu o singura prezenta in top, respectiv familia Stanca. Conform estimarilor revistei, averea familiei se cifreaza la 17 – 20 milioane de dolari.

Lia Stanca, cea care administreaza afacerile familiei, ne declara ca s-a obisnuit deja cu prezenta in acest top, la fel cum s-a obisnuit si cu modul superficial de tratare a subiectului de catre redactorii suplimentului. Nu stiu si nici nu ne spune nimeni de la Capital dupa ce criterii se face estimarea averilor. E adevarat ca am completat un formular trimis de catre cei de la supliment, insa acesta cuprindea doar informatii foarte generale, care pot fi gasite de altfel si pe site-ul Ministerului Finantelor, afirma Lia Stanca. Tot ea considera ca inexacta estimarea valorii averii familiei, de vreme ce numai pentru statiunea Boghis, de exemplu, s-a primit anul trecut o oferta de vanzare de 15 milioane de euro. Asta ca sa nu mai vorbim de afacerile firmei din domeniul alimentatiei publice, comertului cu produse metalurgice, tamplariei, produselor petroliere, confectiilor metalice sau domeniului hotelier. O alta anomalie, semnalata de aceeasi sursa, este prezenta singulara la nivelul judetului nostru a familiei Stanca in Top 300. Cunosc alte cateva firme salajene, cum ar fi Multicom, Euro Card sau Transbitum, sa dau numai cateva exemple, care au afaceri de milioane de euro dar nu sunt prezente in acest top.

Concluzia se impune de la sine. Desi stufos, aratos si insotit de o publicitate agresiva, Top 300 pare mai degraba un top intocmit de dupa birou, din varful pixului, fara o documentare serioasa pe teren.

Revenind la familia Stanca si achizitia de anul trecut a statiunii Boghis, intentiile de viitor vizeaza transformarea ei intr-o statiune ultramoderna ca dotari, cu patru bazine cu apa termala in aer liber si doua baze de tratament cu bazine acoperite. Totodata, nu se vrea transformarea statiunii intr-una exclusivista, ci mai degraba intr-o baza balneoclimaterica cu circa 800 – 1000 de locuri de cazare la care sa poata avea acces toate categoriile sociale, tinand cont de faptul ca apa de aici are proprietati apreciate in special de cei mai in varsta, cu venituri reduse.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »