Elena Udrea va investi la Băile Boghiş

Fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului, deputatul PDL, Elena Udrea, şi-a anunţat intenţia de a investi în turismul balnear, staţiunea Băile Boghiş fiind locul care a convins-o să se implice în acest domeniu.
„Aş vrea să investesc la Băile Boghiş. Este un loc mic, unde există un izvor cu apă termală, dar şi cu apă rece. Şi vă spun din experienţa mea: de la sport şi, foarte probabil, şi de la slăbit, am avut dureri foarte mare de genunchi astă-vară. Am fost la Băile Boghiş şi după patru şedinţe în apa aceea termală, mi-au trecut durerile de la genunchi. Apa are proprietăţi şi pentru afecţiuni dermatologice; pentru femei, pentru doamne, este extraordinar acolo”, a declarat Elena Udrea, miercuri, presei centrale.
Democrat-liberala susţine că a ajuns pentru prima dată în staţiunea sălăjeană în perioada campaniei interne de partid. Atunci, colegul său de partid, deputatul Lucian Bode a însoţit-o la Boghiş pentru a vizita amplasamentul. „Mi-a plăcut atât de mult ce se întâmplă acolo. Am văzut un potenţial mare de dezvoltare!”, a mai spus Udrea, recunoscând că deşi vorbim despre un loc superb, necesită investiţii.
„Proprietara locaţiei (femeia de afaceri Lia Stanca – n.red.) este o femeie inimoasă, care investeşte în turism, se chinuie să facă din Băile Boghiş un proiect de succes”, a adăugat fostul ministru al Turismului.
În opinia sa, atât turismul românesc, cât şi agricultura trebuie să se dezvolte, iar statul ar trebui să-i sprijine pe cei care vor să se implice în aceste două sectoare ale economiei: „Îi întrebam pe oamenii din zonă: aţi veni la Băile Boghiş? Şi îmi spuneau: da, am veni, cunoaştem, suntem de aici, ştim ce succes a avut pe vremea lui Ceauşescu, dar acum mergem la unguri, că aici nu s-a mai investit. De asta trebuie sprijiniţi cei care vor să facă ceva în România”.

Investiţiile încep cu extinderea spaţiilor de cazare
Contactată, Lia Stanca, proprietarul Băilor Boghiş, a precizat că discuţiile pe care le-a purtat cu Elena Udrea sunt legate de dezvoltarea potenţialului staţiunii. „Cu ocazia vizitelor pe linie de partid pe care doamna Udrea le-a făcut împreună cu deputatul Bode, am dus-o în oaza asta de sănătate de la Boghiş, iar dânsa, fiind încrezătoare în potenţialul turistic de dezvoltare al zonei, a considerat că este un loc în care poate investi”, a explicat femeia de afaceri. Planurile fostului ministru s-au mulat perfect cu cele ale proprietarei staţiunii, aceasta afirmând că era în căutare de asocieri în vederea dezvoltării afacerii în zonă.
Pentru modernizarea Băilor Boghis, Elena Udrea şi Lia Stanca se vor asocia într-un proiect de dezvoltare. Investiţiile vor demara anul viitor şi vor fi încheiate în circa doi-trei ani. Totul depinde, însă, de resursele de finanţare disponibile. „Nu pornim de la sumele necesare pe care trebuie să le investim, ci de nevoile urgente ale staţiunii. În funcţie de sursele de finanţare, vom face în aşa fel încât atât oamenii din zonă, dar şi turiştii din restul ţării să nu mai exporte banii în alte state, iar Băile Boghiş să devină o staţiune în care oamenii să se găsească tot confortul de care au nevoie pentru a se putea trata, relaxa şi recrea”, a mai spus Lia Stanca.
Investiţiile vor fi executate etapizat, în ordinea priorităţilor. În capul listei stă extinderea spaţiilor de cazare şi a bazinelor exterioare existente.

Lucian Bode: „Parteneriatul va dezvolta economia Sălajului”
Deputatul PDL Sălaj, Lucian Bode, cel care i-a „făcut cunoştinţă” Elenei Udrea cu staţiunea sălăjeană, este optimist în ceea ce priveşte acest parteneriat: „Fără îndoială este o veste bună pentru economia Sălajului. Valea Barcăului are un potenţial turistic extraordinar şi, din păcate, foarte puţin exploatat. Faptul că două femei de succes, una în politică, iar cealaltă în business, şi-au unit forţele pentru dezvoltarea staţiunii Băile Boghiş, pentru mine, în calitate de parlamentar de Şimleu Silvaniei, şi pentru locuitorii din zonă, înseamnă foarte mult. Înseamnă dezvoltare, înseamnă locuri de muncă, înseamnă posibilitatea de a-ţi petrece timpul liber şi exemplele ar putea continua. Le doresc mult succes!”.

A promovat Boghişul pe Facebook
Elena Udrea a vizitat în mai multe rânduri Băile Boghiş, unde nu doar că şi-a tratat durerile la genunchi, ci a şi gustat din apa sulfuroasă de aici, renumită pentru proprietăţile sale curative.
La finele lunii august, democrat-liberala posta pe pagina sa de Facebook mai multe fotografii din staţiunea sălăjeană, cu menţiunea: “Vizitez din nou Băile Boghis, Sălaj, locul unde oamenii vin să se vindece de afecţiuni diverse, făcând balneaţie în apă termală sau bând apă carbogazoasă sulfuroasă. An de an, oameni din toată ţara îşi petrec concediile aici pentru a se trata de reumatism, afecţiuni dermatologice, postraumatice, ale aparatului genital, ale sistemului nervos periferic, boli de stomac, de ficat, gută. Unii vin în cărucioare şi pleacă pe picioare! Deşi este frig şi plouă, cele 110 locuri de cazare sunt toate ocupate şi oamenii îşi fac mai departe tratamentele. Chiar dacă sunt puţin cunoscute publicului, Băile Boghiş sunt renumite în lumea medicală datorită rezultatelor spectaculoase ale curelor cu apă de aici, ale cărei proprietaţi nu au fost înca pe deplin stabilite, cei care au folosit-o susţinând că şi-au rezolvat multe alte probleme de sănătate. Din păcate tratamentele balneare nu mai sunt folosite astăzi la potenţialul pe care îl are România şi nici pe măsura efectelor pe care le generează asupra vindecării diferitelor boli”.
Atunci, Udrea le-a promis localnicilor că va găsi o soluţie pentru a ajuta Băile să se modernizeze şi să fie promovate.

Apa-medicament
Staţiunea balneoclimaterică Băile Boghiş este alimentată de trei foraje cu apă rece, potabilă, şi de trei foraje cu ape minerale sulfuroase, sodice, bicarbonatate, iodurate, clorurate şi termale, la temperatura de +42 de grade Celsius.
Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie, a recunoscut calităţile deosebite ale apei termale de aici, pentru tratarea mai multor afecţiuni, printre care cele reumatismale degenerative cronice, cele ginecologice, dermatologice şi neurologice periferice, dar şi bolile de nutriţie şi metabolism.
Baza de tratament din cadrul staţiunii dispune de trei cabinete medicale, săli pentru kinetoterapie, fizioterapie şi masaj reflexogen, o sală cu bazin de balneaţie, o alta, cu bazin de hidrokinetoterapie şi o sală cu două văni pentru hidroterapie. Turiştii beneficiază aici de o varietate de proceduri atât pentru tratarea unor afecţiuni, cât şi pentru înfrumuseţare şi relaxare, de la electroterapie şi băi cu nămol, la terapie cu laser şi împachetări cu parafină.

Alte articole

24 Thoughts to “Elena Udrea va investi la Băile Boghiş”

 1. Anonim

  doua securiste care au cumparat baile pe bani de nimic. Doua …

  1. dorel

   mai anonim ce ai cu elena e femeie de femeie bravo ei feneie desteapta tu nu stii numai sa comentezi .fa ce face si ia si atunci esti cineva

 2. de ce nu le-i cumparat tu!?

 3. sebi stănescu

  Încetul cu încetul ceea ce am prezis prinde contur.Relația lui Bode cu Udrea devine tot mai evidentă.Alllllo dna Bode,aveți coarne…

 4. Anonim

  sa mearga in moldova cu posetell si cu cizma de guma si se inparte ciocolate la sinistrati

 5. Marin Dobre

  Si care este problema? il preferi pe limbricul de Ponta?
  Romanii asteapta de mult modernizarea Boghisului.

 6. Anonim

  Ma sebi stanescu esti chiar asa sigur?Foarte bine ca vrea sa investeasca in modernizarea si extinderea statiunii.

 7. Anonim

  bai sebi esti prost ,limitat si de compatimit.

 8. cineva din boghis

  Da nu e cam mult bagat politicul in toata asa zisa ”investitie”? probabil doamna ministru o sa faca la boghis si un parc pemntru plimbarea de seara, dupa ce babele isi mulg vacile sau un teren in panta sau poate un patinoar. o sa scoata ea bani din buzunar cand mioi vedea eu ceafa. pe scurt AVIOANE

 9. Anonim

  PENTRU 9,08
  Stai linistit Bode nu este de calibru ala, dar saraca Karina are alte cornite dar mai mici

 10. Anonim

  bode n-are in bodilaras si nici in budigai ceea ce ar putea-o satisface pe blonda.okarina lui plange si suspina.

 11. Anonim

  Fiti siguri ca la anu Boghisul nu are un cui in plus fata de ce are acum. Udrea nu va investi nimic in Boghis – praf in ochii prostilor

 12. cineva din boghis

  de acord. nici un cui in plus, poate in minus….

 13. Anonim

  Se va dezvolta Boghisul ca si Izomatul unde luna trecuta s-au taiat 3 din 4 sectii la fier vechi.
  Asa stie noul director Cristescu sa dezvolte o afacere.
  Inghetam de frig acolo si ne imbolnavim de plamani. A promis modernizare cu 500.000 euro, totul in ziarul vostru si…… fier vechi.
  Mincinosi si escroci…..

 14. Anonim

  Udrea zice că apa de la Boghiș vindecă afecțiuni ale „sistemului nervos periferic”. Dar la sistemul nervos central nu te-au ajutat? Și mai zice Udrea că „Unii vin în cărucioare şi pleacă pe picioare”. Poate le-au furat cărucioarele!

 15. Anonim

  nu-mi place Udrea, nu-mi place Bode etc. Dar de ce va amestecati in balacareli, de ce va legati de sotia lui Bode? Pana una alta, nu e treaba noastra cu cine umbla unul sau altul. Sa-i criticam pe plan politic, e josnic sa amestecati familia cu politicul.

 16. Anonim

  Voi acestea care ati si inceput sa vorbiti de rau pe cineva care incearca sa faca ceva cu banii lui ,nu ati facut nimica in viata voasta Traiti de la avans la salar si intre timp birfiti ca niste babe. Amintitiva ……………Cui ie e frica de apa nu prinde peste! Ca nu va Place de Udrea si va place de Ponta……………..Fiecare cu gusturile lui.

 17. Anonim

  nu-mi place Udrea si nu-mi place Ponta. Si nu-mi placi nici tu. Ca nu stii limba romana. Iar banii lor lor sunt banii nostri!

 18. Anonim

  SA INVESTEASC CAT MAI MULT, oricum in 2020 vine regimul” NATIONALIZARE”

 19. Tirle

  Deacord cu modernizarea statiunii Baile Boghis, dar cu infrastructura ce facem?. Cum ajungi de la Ciucea la Boghis – via Tusa?. In prezent drumul judetean este deplorabil. O sa spuneti ca se poate circula pe ruta Ciucea- Crasna – Simleu. Dar distanta este dubla. Asteptam un raspuns din partea autoritatilor salajene.

 20. ANONIMUS

  APAR HOTII DE LA –PDL– SI INCA SE SI LAUDA CU CE AU FURAT ,BRAVOOOO APLAUDATII CA IN JUDETUL NOSTRU NU AU FOST INVESTITORI TREBUIA SA VINA MADAM UDREA ADUSA DE MISTAR BODEA SI SUSTINUTI DE STANCA !!!CHIAR NU VA E RUSINEEE VA SI LAUDATI CU CE A-TI FURAT ??? LA CITI OAMENI LE ATI DAT MACAR UN LEU PT. O OPERATIE?LA CITI COPII LE ATI DAT MACAR O PAINE ??LA CITI AMARITI LE ATI CONSTRUIT O CASA??BINE CA-L TINETI PE BECALII DUPA GRATII SI VOI FURATI IN CONTINUARE CA NESIMTITII SI VA MAI SI LAUDATI !!!EI CA DUMNEZEU VA VA JUDECA SI PE VOI SI INCA CIT DE REPEDE CA ANUL ACESTA DATI SI VOI CU SUBSEMNATUL TOTII IN FRUNTE CU SEFUL VOSTRU CARE VA TINE IN BRATE INCA,DAR SI JUDECATA VOSTRA ESTE APROAPE !!!

 21. Anonim

  DACA TOT LE ADUCETI ATATEA ACUZATII DE CE NU LE DEMONSTRATI UNDE AU GRESIT SAU FACETI ACUZATII DUPA URECHE,AR TREBUI SA FITI BOLNAVI CA SA MERGETI LA BAILE BOGHIS SI SA VEDETI URMARILE TRATAMENTELOR.
  CRED CA POLITIC VA AFECTEAZA CEEA CE REALIZEAZA D-NA UDREA SI D-NA LIA STANCA CARE ESTE O DULCE DE FEMEIE ,TRANSPORTUL CENTO TREBUIE REZOLVAT PANA LA BOGHIS D0NA STANCA,VA MULTUMIM (CL)

 22. Anonim

  s_au renovat ?

 23. Anonim

  a fost cineva in ultima luna ? cum e ?

Leave a Comment