Ediţia a doua a programului Rabla 2018 începe în toamnă

Ediţia a doua a programului Rabla 2018 demarează în această toamnă cu şi mai multe tichete, după ce în prima ediţie acestea s-au dat foarte repede. Ar putea fi ultima dată când maşinile duse la casat vor fi acceptate fără ITP-ul valabil. Pe de altă parte, cei care nu au o rablă de casat vor putea cumpăra vouchere la liber, de pe piaţă, aşa cum s-a întâmplat şi în anii trecuţi.

Dacă aveţi o maşină mai veche de 8 ani, o duceţi la casat, o radiaţi şi primiţi un voucher de 6.500 de lei. La acesta se adăuga o bonificaţie dacă veţi cumpăra o maşină care poluează mai puţin. Bonificaţia este de aproape 2.700 de lei. Asta înseamnă că în final, reducerea este de peste 9.000 de lei.

Pentru maşinile electrice, plug-in şi hibrid reducerea este şi mai mare, de 10 mii de euro. Iar pentru cei care casează o maşină veche, ajunge şi la 11.400 de euro.

Cei care nu au maşina de casat pot cumpăra legal voucherele de la proprietarii de rable, care cer, între 1500 şi 2 mii de lei. Găsiţi vouchere de vânzare la mică publicitate sau vă poate ajuta chiar dealerul.

Asta pentru că nu toate autoturismele noi pot fi vândute prin programul Rabla. Doar cele care au emisii de maximum 145 grame de CO2 pe kilometru. De altfel, ar putea fi ultimul program în care se mai accepta rable fără ITP. Regulamentul ar putea fi schimbat din 2019.

Dacă la nivel național, în prima etapă din acest an a programului, au fost acceptate 265 de noi dosare în Programul “Rabla 2018” pentru persoane juridice, din care 26 în cadrul extensiei “Rabla Plus”, singura instituție din Sălaj căreia i s-a aprobat dosarul a fost Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, căreia s-a aprobat o finanțare de 13.000 de lei pentru un număr de două autovehicule, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Leave a Comment