Economia Sălajului, estimată 5,7 miliarde de lei

Mihaela Oprea 7 februarie 2013 0
Economia Sălajului, estimată 5,7 miliarde de lei

Economia Sălajului este estimată, în acest an, la aproximativ 5,7 miliarde de lei, în creştere cu 400 de milioane de lei faţă de anul trecut, potrivit unui studiu realizat de Econtext.ro. Această creştere estimativă situează judeţul nostru către coada clasamentului dintre toate judeţele ţării, ocupând doar locul 33.
Cel mai “scump” este, cum era de aşteptat, Bucureştiul, înregistrând anul trecut o economie de 131,8 miliarde de lei. Dintre toate judeţele ţării, capitala are cea mai mare pondere, fiind estimată o creştere economică de peste nouă miliarde de lei faţă de anul trecut. Mai precis, Bucureştiul îşi va majora valoarea cu 9,3 miliarde de lei, ajungând la 141,1 miliarde de lei la finele acestui an.
Sălajul este aşteptat să producă anul acest o economie reprezentând doar a douăzecea parte din faţă de cel mai valoros judeţ. Astfel, dacă anul trecut economia judeţului nostru era de 5,3 miliarde de lei, pentru anul acesta este estimată o creştere de până la 5,7 miliarde.
Dintre celelalte judeţe din ţară, locurile fruntaşe privind aportul financiar la economia ţării sunt deţinute, în ordine descrescătoare, de Timiş, Constanţa, Prahova, Argeş şi Cluj.
La polul opus se situează cinci judeţe la egalitate, de la care se aşteaptă o creştere cu doar 300 de milioane de lei, de 31 de ori mai puţin decât cel mai bogat judeţ. Judeţele Covasna, Giurgiu, Călăraşi, Mehedinţi şi Ialomiţa au înregistrat fiecare, anul trecut, o economie între 4,5 şi 5,7 miliarde de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »