Directia Silvica a obtinut 100.000 de euro exportand fructe de padure

Magazin Salajean 7 decembrie 2011 0

Directia Silvica a obtinut 100.000 de euro exportand fructe de padure Centrul de Fructe din cadrul Directiei Silvice Salaj a exportat, in acest an, aproximativ 127 de tone de macese si 18 tone de porumbe catre Germania, Spania, Ungaria si Austria. Desi recolta de fructe de padure a fost mai mica decat cea din sezonul rece trecut, profitul a ramas constant pentru institutia salajeana, dat fiind ca pretul maceselor si al porumbelor a crescut pe piata externa.

Ca si in alti ani, Directia Silvica Salaj a exportat tone intregi de fructe de padure. Seceta prelungita, insa, a facut ca recolta de macese si porumbe sa nu fie la fel de bogata ca si cea din anul trecut, dar chiar si asa, institutia salajeana a reusit sa mentina venitul obtinut din exporturi la suma de 100.000 de euro (cat a fost si anul trecut, n.r.), dat fiind ca fructele de padure sunt tot mai cautate pe piata externa, iar pretul lor a crescut fata de 2010.

Purtatorul de cuvant al Directiei Silvice (DS) Salaj, Dan Fogos, ne-a declarat ca in acest sezon rece, Centrul de Fructe din cadrul DS Salaj a exportat catre Germania, Spania, Ungaria si Austria o cantitate totala de 145 de tone de fructe de padure, din care 127 de tone au fost macese si 18 tone

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »