Din martie: Cemacon isi reia activitatea

Magazin Salajean 13 ianuarie 2012 0

Din martie: Cemacon isi reia activitateaSalariatii de la Cemacon isi vor putea reincepe activitatea din luna martie. Potrivit informatiilor furnizate de directorul general al Cemacon, Liviu Stoleru, la fabrica de la Recea se va relua lucrul, cel mai probabil, incepand cu data de 1 martie. Repornirea liniei de productie va necesita, conform procesului tehnologic, zece zile pentru pregatirea cuptorului si a uscatorului astfel incat acestea sa poata atinge capacitatea maxima la utilizarea optima.

La inceputul lunii septembrie a anului trecut, unul dintre cei mai mari producatori de blocuri ceramice din tara, firma Cemacon, anunta inchiderea liniei de productie de la Recea pe perioada temporara. Conducerea unitatii a explicat ca masura a fost luata din cauza stocurilor mari de caramida existente. Consecinta a acestui demers a fost faptul ca 82 de persoane au intrat in somaj, acestea urmand a fi rechemate la data repornirii fabricii de la Recea. Vom face reangajarile potrivit noii organigrame a unitatii, care intre timp va fi aprobata de Consiliul de Administratie al Cemacon. Inca nu stim cate persoane vor fi reprimite la lucru si nici daca se vor face schimbari la actuala organigrama, ne-a declarat Liviu Stoleru.

Reiteram faptul ca linia de productie de la Recea a fost data in functiune in anul 2010 in urma unor investitii totale de 28 de milioane de euro. De atunci, au fost parcurse etapele tehnologice specifice, iar in perioada cat linia de productie a fost oprita s-au vandut produsele aflate pe stoc.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »