Din 2013, abatoarele vor funcţiona doar cu personal certificat

Mihaela Moldovan 10 septembrie 2012 1
Din 2013, abatoarele vor funcţiona doar cu personal certificat

Fermele de animale şi crescătoriile de vânat sau animale de blană vor trebui să aibă, începând din luna ianuarie a anului viitor, personal certificat pentru a putea funcţiona. Astfel, în conformitate cu prevederile Regulamentului Consiliului 1099/2009/CE privind protecţia animalelor în momentul uciderii, “începând cu data de 1 ianuarie 2013, personalul implicat în realizarea operaţiunilor cuprinse între debarcare şi sângerare, precum şi persoana responsabilă cu bunăstarea animalelor trebuie să deţină certificat de competenţă profesională”.
Spre exemplu, toate abatoarele care sacrifică minim o mie de exemplare de mamifere (mai puţin iepuri, n.r.) şi cel puţin 150.000 de exemplare de păsări sau iepuri de crescătorie vor trebui să aibă angajat un responsabil cu bunăstarea animalelor, care să acorde asistenţa necesară pentru conformarea la normele stabilite de regulamentul sus amintit.
Acelaşi document european mai prevede obligaţia statelor membre UE de a se asigura că operatorii economici vor fi informaţi cu privire la noile responsabilităţi.
De asemenea, toate fermele de animale şi crescătoriile de vânat sau animale de blană vor avea obligaţia să folosească persoane calificate şi certificate pentru sacrificarea animalelor în unitate, pentru uciderea de urgenţă a animalelor grav rănite sau pentru uciderea animalelor de blană sau a vânatului de crescătorie, în afara abatorului.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Fonduri UE 10 septembrie 2012 at 12:34 - Reply

    Acum este momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

Lasa un Raspuns »