Din 2008, firmele vor putea plati taxe si impozite online

Magazin Salajean 12 noiembrie 2007 0

Din 2008, firmele vor putea plati taxe si impozite online

Firmele vor putea sa plateasca online, incepand de anul viitor, unele taxe si impozite, masura urmand sa fie introdusa de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) pana la 30 iunie 2008. In acest sens, ANAF urmeaza sa extinda la nivel national, in primul trimestru al anului viitor, proiectul de depunere online a declaratiilor fiscale. Agentia intentioneaza sa introduca posibilitatea depunerii online a declaratiilor fiscale si pentru persoanele fizice, momentul vizat pentru implementare fiind termenul de declarare aferent primului trimestru al anului 2008. Orice declaratie, in acest caz, va avea nevoie de semnatura electronica. Deocamdata, insa, ANAF lucreaza la o procedura pentru abilitarea altor agenti economici pentru emiterea semnaturii electronice.

La aceasta ora pot realiza aplicatii online, pentru depunerea declaratiilor fiscale, doar firmele inregistrate in Bucuresti si judetul Ilfov, precum si companiile mari.

Pentru depunerea declaratiilor fiscale prin Internet, firmele trebuie sa solicite un certificat digital de identificare a reprezentantului legal.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »