Deocamdata, Zacamantul de gips nu va fi concesionat

Magazin Salajean 14 august 2007 0

Deocamdata, Zacamantul de gips nu va fi concesionat

Sedinta ordinara de ieri in care s-au intalnit consilierii locali ai Zalaului s-a desfasurat in mai putin de ora, fiind aprobate majoritatea proiectelor aflate pe ordinea de zi. Printre acestea s-au regasit doua privind amenajarea parcului Bradet in padurea cu acelasi nume, situata la instrarea in municipiu dinspre Cluj Napoca. Pentru aceasta investitie a fost aprobat Studiul de Fezabilitate, precum si contractarea unui imprumut nerambursabil care sa permita acoperirea costului pe care il presupun lucrarile de amenajare. Potrivit celor doua proiecte, padurea Bradet va fi amenajata prin Programul national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati, aici urmand sa fie create pentru zalauani mini-terenuri de sport, spatii de joaca pentru copii etc.

Un alt proiect care a primit unda verde din partea celor 14 alesi locali prezenti la sedinta priveste declansarea procedurii de expropriere a unor terenuri de pe strada Sarmas pentru introducerea retelei de canalizare pluviala in zona.

A mai fost aprobat Acordul de parteneriat intre Zalau si celelalte trei orase salajene, Consiliul Judetean Salaj si comunele Sarmasag, Ileanda, Crasna si Hida in vederea realizarii unei retele de tip VPN ca solutie pentru transmiterea de date la serviciile publice comunitare de evidenta a persoanelor din judet.

Dintre toate proiectele supuse ieri atentiei consilierilor, unul a fost retras si anume cel privitor la revocarea hotararii prin care in iunie consilierii au aprobat concesionarea prin licitatie publica deschisa a unui teren, proprietate privata a Zalaului, situat in Stana, in vederea desfasurarii de activitati miniere de exploatare a resurselor de gips existente. Potrivit Claudiei Ardelean, directorul Directiei Juridice a Primariei Zalau, argumentul care a determinat punerea pe ordinea de zi a respectivului proiect a fost dat de Legea 193/2007, ulterioara hotararii Consiliului Local amintita anterior. Conform acestei legi, termenul de depunere a cererilor de retrocedare pe Legea 247 s-a prelungit cu 60 de zile. Prefectul Andrei Todea ne-a cerut revocarea tuturor proiectelor care implica acest lucru. Pentru ca terenul din Stana ar putea fi subiectul unor asemenea cereri de retrocedare, din punct de vedere legal suntem obligati sa nu mai facem deocamdata concesiuni ori inchirieri de nici un fel, a spus Claudia Ardelean.

De aceeasi parere a fost si Dorel Labo, viceprimar al Zalaului, acesta spunand ca desi sunt de acord cu exploatarea gipsului si cred ca este pentru beneficiul localnicilor, trebuie sa suspendam procesul pana lamurim situatia.

Cu toate ca s-a amintit in treacat de existenta unor interese private noi pentru acel teren, consilierii au decis fara prea multe discutii retragerea proiectului si rediscutarea lui intr-o sedinta extraordinara ce va avea loc la sfarsitul lunii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »